Groep L: Porto naar volgende ronde, eerste winst Sofia

Bekijk hier alle andere uitslagen in de vierde speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

FC Porto liep donderdagavond tegen het eerste puntenverlies aan in Groep L. Besiktas nam een puntje mee uit Portugal. CSKA Sofia is na een overwinning op bezoek bij Rapid Wien van de hatelijke nul af.

FC Porto-Besiktas 1-1Na drie overwinningen zou FC Porto bij een nieuwe zege zeker zijn van de volgende ronde. Met een benutte penalty van Falcao, tien minuten voor rust, leken de Portugezen op de goede weg.

Een rode kaart (twee keer geel) voor Cristián Rodríguez gooide echter roet in het eten. De bezoekers hadden niet lang nodig de overtalsituatie uit te buiten. Binnen drie minuten na het wegzenden van Rodríguez tekende Nihat Kahveci (foto) voor de gelijkmaker.

Doelpunten vielen er na de 1-1 niet meer. Wel beëindigde ook Besiktas het duel nog met tien man. Ibrahim Toraman kreeg in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart.

Door de remise is Porto al zeker van de volgende ronde. Achtervolger Besiktas heeft een voorsprong van vier punten op zowel Rapid Wien als CSKA Sofia.

Rapid Wien-CSKA Sofia 1-2CSKA Sofia startte met de Nederlander Gregory Nelson in de basis. Zijn collega Todor Yanchev nam na de rust de openingstreffer voor zijn rekening. Hamdi Salihi kreeg kort daarna met een strafschop de unieke mogelijkheid Rapid langszij te schieten. Hij faalde niet: 1-1.

CSKA trok uiteindelijk aan het langste eind door een treffer van Marquinhos. Door zijn doelpunt achterhaalt Sofia de opponent van donderdag. Rapid en CSKA hebben beiden drie punten. Toch lijken de twee teams wat betreft een langer vervolg in de Europa League uitgespeeld. Porto is buiten zicht, terwijl Besiktas aan één zege uit twee duels genoeg heeft om zich te plaatsen voor de volgende ronde.