Groep L: Hannover koploper na overwinning op Levante

Hannover 96 heeft de eerste overwinning in Groep L van de Europa League binnen. De Duitsers , die twee weken geleden 2-2 speelden tegen Twente, boekten in eigen huis een overwinning op Levante: 2-1. Zeker gezien de rode kaart van Karim Haggui, die al in de tiende minuut mocht gaan douchen, was de prestatie van Hannover knap.

Levante, dat de vorige wedstrijd met 1-0 te sterk was voor Helsingborgs IF, kwam in Hannover na tien minuten op voorsprong. Míchel opende de score met een trefzekere penalty voor zijn ploeg. Bij het veroorzaken van die penalty was Haggui boosdoener en mocht hij inrukken. Hannover had slechts tien minuten nodig om met een man minder de score gelijk te trekken.

Szabolcs Husztin mocht ook aantreden vanaf elf meter en faalde niet. Daardoor was de stand na 21 minuten weer gelijk: 1-1.

Na de hervatting kwamen de tien man van de thuisploeg voortvarend uit de startblokken, wat snel resulteerde in een voorsprong. Didier Ya Konan bleek belangrijk voor Hannover door de 2-1 voor zijn rekening te nemen.

Het doelpunt van de Ivoriaan was ook de laatste van de wedstrijd. Door de overwinning mag Hannover in de poule van FC Twente zich met vier punten koploper van Groep L noemen. Foto: VI Images