Groep I: Moisander & co weerstaan Spanje, Fransen sterk

Spanje heeft in eigen huis verrassend puntenverlies geleden tegen Finland. Frankrijk profiteerde daarvan; onder aanvoering van Mathieu Valbuena werd Georgië eenvoudig geklopt.

Spanje - Finland 1-1Regerend Europees en wereldkampioen Spanje heeft onverwachts punten laten liggen tegen Finland, waar Niki Mäenpää (VVV-Venlo), Niklas Moisander (Ajax) en Jukka Raitala (SC Heerenveen) in de basis startten. De thuisploeg had veel moeite kansen te creëren, maar vier minuten na rust kopte Sergio Ramos binnen na een voorzet van David Silva.

Daarmee zorgde de verdediger van Real Madrid voor een feestelijk tintje aan zijn honderdste interland; Ramos is daarmee de jongste Europeaan ooit die die mijlpaal bereikte. Maar drie punten hield Spanje niet over aan het treffen met Finland, want Teemu Pukki zorgde in de 79ste minuut voor de gelijkmaker.

Door het gelijkspel heeft Spanje nu acht punten uit vier wedstrijden. Finland heeft nu twee punten, maar blijft hekkensluiter.

Frankrijk - Georgië 3-1Frankrijk kende in Parijs een veel eenvoudiger avond tegen Georgië. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps maakte het verschil kort voor en na rust in Stade de France. Arsenal-spits Olivier Giroud opende in de blessuretijd van de eerste helft de score na voorbereidend werk van Mathieu Valbuena, die in de 47ste minuut de wedstrijd besliste op aangeven van Franck Ribéry.

Na ruim een uur waren de rollen omgedraaid en verzorgde uitblinker Valbuena de assist voor de 3-0 van Ribéry. Daarmee zat het duel al snel zonder spanning. Deschamps - die overigens een basisplaats had ingeruimd voor Paul Pogba (Juventus) - besloot Valbuena in de 66ste minuut een publiekswissel te gunnen. Aleksandr Kobakhidze redde nog wel de eer namens Georgië, maar spannend werd het niet meer in de Franse hoofdstad.

Les Bleus staan door de overwinning nu alleen bovenaan in Groep I, met tien punten uit vier duels. Dat zijn er twee meer dan Spanje, dat dinsdag op bezoek komt in Frankrijk. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.