Groep H: Sevilla zegt EL-abonnement bijna op, Juve gelijk

De strijd in Groep H van de Champions League als het gaat om de verdeling van de tickets voor de achtste finale is woensdagavond tijdens de vierde speelronde nog niet beslist, al kunnen Sevilla en Juventus de tweede ronde ruiken.

Juventus - Olympique Lyon 1-1
Een ontzettend domme overtreding van Mouctar Diakhaby hielp Juventus een handje tegen het dit seizoen matig presterende Olympique Lyon. De Franse verdediger gaf Stefano Sturaro opzichtig een duwtje, waardoor arbiter Björn Kuipers niet anders kon dan naar de stip te wijzen. Gonzalo Higuaín verzilverde de penalty en hielp Juventus zo aan een 1-0 voorsprong in de veertiende minuut.

In zijn honderdste Champions League-wedstrijd werd Gianluigi Buffon slechts af en toe op de proef gesteld door Olympique Lyon. Aan de andere kant stichtte Juventus veel meer gevaar. Vlak voor de onderbreking had Higuaín er 2-0 van moeten maken nadat Mario Mandzukic de bal veroverde. De Argentijn kreeg de bal echter over het doel.

Gonzalo Higuaín zette Juventus op 1-0 tegen Olympique Lyon door een strafschop te benutten.

Na de onderbreking hinkte Juventus op twee gedachten: consolideren of de voorsprong verdubbelen? De Bianconeri kozen er uiteindelijk voor om zich iets in te laten zakken en het initiatief aan de bezoekers te laten. Onder aanvoering van Rafael kreeg Lyon ook wel wat kansjes, maar echt in verlegenheid werd Juventus lange tijd niet gebracht. In de 85ste minuut werd de thuisploeg toch nog bestraft voor het passieve spel. Corentin Tolisso, die profiteerde van verkeerd uitstappen van de Juventus-defensie, kopte fraai raak uit een verre vrije trap van Rachid Ghezzal. Met nog twee duels voor de boeg heeft nummer twee Juventus vier punten meer dan nummer drie Lyon.

Sevilla - Dinamo Zagreb 4-0
Sevilla moet het abonnement op de Europa League-titel bijna opzeggen. De Andalusiërs kunnen na de ruime overwinning op Dinamo Zagreb de tweede ronde in de Champions League alleen nog in theorie mislopen. In de eenzijdige eerste helft noteerde Sevilla liefst tien doelpogingen. De ploeg van Jorge Sampaoli brak pas in de 31ste minuut de ban, met dank aan een ingeving van Franco Vázquez, die Luciano Vietto lanceerde. De 22-jarige Argentijn loste zeker geen onhoudbaar schot, maar keeper Dominik Livakovic had toch geen antwoord op de inzet.

Bij het scheiden van de markt incasseerde Dinamo Zagreb een tweede grote domper. Petar Stojanovic kreeg zijn tweede gele kaart voor een onnodige overtreding, waardoor de Kroatische kampioen de hele tweede helft in ondertal moest spelen. Sevilla wist wel raad met het numerieke voordeel en ontdeed het duel in de 67ste minuut definitief van alle spanning. Op aangeven van Víctor Vitolo maakte de ongedekte Sergio Escudero er 2-0 van. In de slotfase deden ook Steven N'Zonzi en Wissam Ben Yedder nog een duit in het zakje.