Groep H: Portugal en Cyprus gelijk na spektakelstuk

Portugal is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een doelpuntrijk gelijkspel, Cyprus sleepte kort voor tijd een punt uit het vuur. Ook Noorwegen begon met drie punten tegen IJsland.

Portugal - Cyprus 4-4Het duel tussen Portugal en Cyprus was waarschijnlijk de meest spectaculaire uit de eerste speelronde van de EK-kwalificatiereeks. De bezoekers namen in de derde minuut brutaal de leiding door een treffer van Stathis Aloneftis, maar Hugo Miguel Almeida maakte vijf minuten later gelijk. In de elfde minuut bezorgde Michalis Konstantinou de Cyrpioten echter weer een nieuwe voorsprong.

Door doelpunten van Raúl Meireles en Danny leek Portugal de zaken weer op orde te hebben, maar Ioannis Okkas zette in de 57ste minuut de 3-3 op het scorebord. Ook daar bleef het niet bij, want Manuel Fernandes scoorde drie minuten later de 4-3. Bijna een half uur bleef die stand staan, maar kort voor tijd bepaalde Andreas Avraam de eindstand op 4-4 in Guimaraes.

IJsland - Noorwegen 1-2Heidar Helguson zette IJsland in de 38ste minuut op 1-0 tegen Noorwegen, maar de thuisploeg wist de voorsprong niet met succes te verdedigen. Brede Hangeland zette de bezoekers na een klein uur op gelijke hoogte en Mohammed Abdellaoue bezorgde Noorwegen de overwinning door een kwartier voor tijd de 2-1 te maken. Noorwegen mag zich hierdoor koploper in Groep H noemen.