Groep H: Man Utd komt goed weg, knappe prestatie Cluj

Galatasaray heeft in de uitwedstrijd tegen Manchester United in Groep H van de Champions League te weinig gekregen. De Engelsen waren met 1-0 te sterk, maar mogen opgelucht ademhalen dat de Turken niet met een punt terug naar huis gaan. CFR Cluj keerde wel met drie punten op zak terug naar Roemenië, na een 0-2 overwinning op Sporting Braga.

Manchester United - Galatasaray 1-0United zat al vroeg op rozen door een doelpunt van Michael Carrick. De middenvelder kwam oog in oog met Galatasaray-doelman Néstor Muslera te staan, kwam ten val, maar zette door om zijn ploeg op voorsprong te zetten (foto).

Drie minuten laten begon het aandringen van Gala al. Nordin Amrabat was dicht bij de gelijkmaker, maar de voormalig PSV'er raakte met een bekeken schot de lat.

In de tweede helft creëerde United meer kansen en kreeg het de uitgelezen kans om op 2-0 te komen. Een overtreding van Buruk Yilmaz op Rafael da Silva resulteerde in een strafschop, maar Nani faalde vervolgens vanaf elf meter.

Ook Robin van Persie kon geen verschil in de score brengen. Hij speelde onopvallend, kon weinig uitrichten rondom het strafschopgebied, maar werd door zijn ploeggenoten ook slecht aangespeeld. Wellicht uit frustratie beging hij een overtreding die een gele kaart opleverde.

Dat United uiteindelijk met drie punten van het veld stapte, was te danken aan doelman David de Gea en de paal. Waar de doelman in de slotfase een aantal cruciale reddingen maakte, stond de paal een treffer van Selçuk Inan in de weg.

Sporting Braga - CFR Cluj 0-2Cluj-speler Rafael Bastos zal met een goed gevoel terugreizen naar Roemenië. De Braziliaan was verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie tijdens de wedstrijd tegen Braga.

Na twintig minuten opende Bastos op aangeven van Modou Sougou de score. Nog geen kwartier later stond Braga voor een haast onmogelijke opgave, nadat Bastos zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen.

In de tweede helft kwam zowel Braga als Cluj niet meer tot scoren, waardoor de Roemenen aan de leiding gaan in Groep H. Foto: VI Images