Groep H: Galatasaray en Cluj strijden om tweede stek

Galatasaray en CFR Cluj wonnen van respectievelijk Manchester United en Sporting Braga en gaan in de laatste speelronde van de Champions League uitmaken wie als nummer twee uit Groep H doorgaat. De Turken hebben een streepje voor dankzij het onderlinge resultaat.

Galatasaray-Manchester United 1-0Manchester United had zich al geschaard bij de laatste zestien in de Champions League. Manager Sir Alex Ferguson maakte van de gelegenheid gebruik enkele vaste waardes rust te gunnen. Het ging ten koste van het resultaat, want zonder onder anderen Robin van Persie ging Manchester United in Istanboel onderuit.

In de eerste helft ontsnapte Manchester United nog aan een achterstand na een onbestrafte handsbal van Alexander Büttner. Maar Galatasaray kreeg in de 54ste minuut waar het naar op zoek was. Uit een corner van Selçuk Inan kopte Burak Yilmaz raak. Door de zege op Manchester United, dat daarmee de honderd procent score verloor, hebben de Turken zeven punten. CFR Cluj – Sporting Braga 3-1CFR Cluj zocht met een gerust hart na 45 minuten de kleedkamer op. De zege kon de Roemenen nauwelijks meer ontgaan dankzij Rui Pedro. De middenvelder, een van de vijf Portugezen in de basis van Cluj, maakte in een tijdsbestek van 26 minuten drie treffers.

Sporting Braga had weliswaar via Alan wel wat teruggedaan, maar was op slag van rust ook teruggebracht tot een tiental. De Braziliaanse verdediger Douglão kreeg in de extra tijd van de eerste helft een rode kaart na een opstootje met Ionut Rada.

De overwinning van CFR Cluj kwam tegen de tien man van Sporting Braga niet meer in gevaar. De Roemenen hebben zeven punten verzameld. De tegenvaller kwam uit Istanboel, want door de winst van Galatasaray hebben ze plaatsing niet meer in eigen hand. Bij eenzelfde resultaat bij Manchester United-CFR Cluj en Braga-Galatasaray is het onderling resultaat doorslaggevend. Dat is in het voordeel van de Turken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.