Groep H: Dybala bezorgt Ronaldo mooie terugkeer bij Man United

Reacties

Juventus heeft dinsdagavond op Old Trafford gewonnen van Manchester United tijdens de groepsfase van de Champions League. Cristiano Ronaldo beleefde zo een mooie terugkeer bij de club die hem grootmaakte.

Groep H: Dybala bezorgt Ronaldo mooie terugkeer bij Man United
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Juventus
Juventus

Juventus speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen Genoa (1-1) en leed daarmee pas het eerste puntenverlies van het seizoen in elf officiële duels. Manchester United was het seizoen een stuk slechter begonnen en kreeg zaterdag in de topper tegen Chelsea weer een nieuwe tik te verwerken.

Het verschil in vorm was duidelijk terug te zien in het duel op Old Trafford. Juventus greep vanaf de aftrap het initiatief en creëerde kans op kans. United kwam nog goed weg bij een kopballetje van Paulo Dybala, maar in de zeventiende minuut was het wel raak voor de Argentijn. Cristiano Ronaldo gaf de bal vanaf de rechterkant voor op Juan Cuadrado. Chris Smalling kon nog verdedigen, maar bracht de bal precies voor de voeten van Dybala, die simpel kon scoren: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook na die openingstreffer drukte Juventus de thuisploeg terug, zo testte Ronaldo de reflexen van doelman David de Gea met een harde vrije trap en was Blaise Matuidi uit de rebound ook dicht bij een doelpunt. Het was aan De Gea te danken dat United slechts met een 0-1 achterstand ging rusten. De statistieken van de eerste helft waren namelijk veelzeggend. Juventus had zeventig procent balbezit en tien doelpogingen, tegenover één ongevaarlijke kopbal van Paul Pogba namens United.

Na rust leek Ronaldo zijn oude ploeg pijn te doen met een spijkerhard schot in de bovenhoek, maar De Gea werkte de bal op fenomenale wijze uit zijn doel. Naarmate de tweede helft vorderde kwam United iets meer in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd waren The Red Devils zelfs heel dicht bij een gelijkmaker. Pogba, die van 2012 tot 2016 voor Juventus speelde, raakte de paal met een schot van de rand van het strafschopgebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus gaf de zege echter niet meer uit handen en komt op negen punten uit drie duels in Groep H en staat al met anderhalf been in de volgende ronde. Manchester United blijft ondanks de nederlaag de nummer twee.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Juventus gaf in alle opzichten voetballes aan Manchester United'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.