Groep H: duur gelijkspel Engeland, Polen dankt Borussen

Engeland heeft de koppositie in Groep H niet kunnen overnemen door een laat doelpunt van de Montenegrijnen. Wayne Rooney leek als matchwinner te eindigen, totdat Dejan Damjanovic een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. San Marino heeft opnieuw geen nederlaag kunnen voorkomen, terwijl Oekraïne nipt won.

Montenegro – Engeland 1-1De aanvaller van Manchester United scoorde in zijn vijfde interland op rij. Met een knappe kopbal leverde Rooney (foto boven) het eerste doelpunt van de wedstrijd. Engeland ging na de openingstreffer haastig op zoek naar het verdubbelen van de score, maar dit lukte de ploeg niet bepaald.

Danny Welbeck dacht een penalty te krijgen, maar in plaats daarvan kreeg de aanvaller van Manchester United een gele kaart vanwege een schwalbe.

Zodoende bleef de spanning in de wedstrijd, en kwam Montenegro zelfs tot de gelijkmaker. Damjanovic zorgde er met de gelijkmaker voor dat de koppositie in handen blijft van Montenegro. Engeland is tweede, met twee punten achterstand. Polen – San Marino 5-0San Marino heeft opnieuw geen nederlaag kunnen voorkomen. De wedstrijd tegen Polen werd met 5-0 verloren. De voetbaldwerg hield het zo’n twintig minuten vol tegen de Polen, totdat Robert Lewandowski (foto midden) zijn land vanaf elf meter op voorsprong zette.

Zeven minuten later was het zijn Dortmund-teamgenoot Lukasz Piszczek die de 2-0 liet aantekenen. Ook in de tweede helft bood San Marino weinig tot geen weerstand. Wel hadden de bezoekers het geluk niet bepaald aan hun zijde, aangezien Polen opnieuw een strafschop kreeg toegewezen.

Voor de tweede keer in de wedstrijd mocht Lewandowski aanleggen vanaf elf meter en bepaalde de stand op 3-0. Na ruim een uur spelen werd het erger voor San Marino, doordat Lukasz Teodorczyk voor 4-0 zorgde. Uiteindelijk stond het scorebord na negentig minuten op 5-0, door een goal van Jakub Kosecki. Zodoende heeft San Marino in vijf dagen dertien treffers te verwerken gekregen. Polen staat nu vier punten achter Engeland, maar heeft wel een duel minder gespeeld.

Oekraïne – Moldavië 2-1Oekraïne heeft een nipte overwinning geboekt op Moldavië. In de slotfase werd het nog spannend voor de gastheren, zeker omdat Taras Stepanenko het veld met een rode kaart op zak verliet.

Het eerste doelpunt viel pas na een uur spelen. Andriy Yarmolenko bleef uiterst kalm toen hij in balbezit kwam en schoof de bal rustig in het net: 1-0. Negen minuten laten stond Moldavië voor een zware opgave, aangezien Yevhen Khacheridi de score verdubbelde.

Pas in de tachtigste minuut kwamen de gasten via Alexandr Suvorov terug, waardoor de resterende tijd te kort was om voor een gelijkmaker te zorgen. Ook de rode kaart voor Stepanenko bood geen hulp meer, aangezien de Oekraïner deze pas in de blessuretijd in ontvangst nam.

Oekraïne deelt de derde stek met Polen; beide landen hebben acht punten uit vijf optredens. Een WK-ticket is zodoende nog niet uit beeld, aangezien de tweede plaats nog een optie is. Voor alle uitslagen, doelpuntenmakers en standen op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op onze pagina: WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.