Groep H: Bilbao naar Europa League, Martins Indi ongeslagen

Reacties

Athletic de Bilbao heeft zich ten koste van BATE Borisov geplaatst voor de Europa League. De Basken bezorgden de Wit-Russen ook een negatief Champions League-record. Bruno Martins Indi speelde met het al geplaatste FC Porto gelijk tegen Shakhtar Donetsk.

Groep H: Bilbao naar Europa League, Martins Indi ongeslagen

Athletic de Bilbao – BATE Borisov 2-0
Voor Athletic de Bilbao lag er de schone taak kwalificatie voor de Europa League te bewerkstelligen tegen een van de defensief zwakste ploegen uit de Champions League-historie. BATE Borisov had met 22 tegendoelpunten het negatieve record van FC Nordsjælland en Dinamo Zagreb al geëvenaard. Woensdagavond werden de Russen alleen recordhouder.

Doelman Artem Soroko voorkwam in de eerste helft nog dat Ibai Gómez (foto) al vroeg de score kon openen. Nadat de Spaanse vleugelspits nogmaals had nagelaten te scoren, deed verdediger Mikel San José dat zes minuten na rust wel uit een corner van Markel Susaeta, die zelf voor het slotakkoord zorgde. BATE verlaat de groepsfase daardoor met een uiterste zure nasmaak, Bilbao bekert verder in de Europa League.

FC Porto – Shakhtar Donetsk 1-1
FC Porto was al zeker van de groepswinst en leek met het hoofd al bij de Klassieker van zondag tegen Benfica te zitten. Met Bruno Martins Indi vanaf de 41ste minuut als invaller in het veld zagen de Portugezen dat Vyacheslav Shevchuk vóór rust nog vergat de bal voor open doel in te tikken, maar dat Taras Stepanenko in de vijftigste minuut wél raak schoot.

Zonder de geschorste Luiz Adriano - recordhouder dankzij zijn negen goals in de groepsfase van dit CL-seizoen - vergat Shakhtar verder uit te lopen. Porto kwam daardoor nog langszij. Een kopbal van Martins Indi eindigde nog op de lat, maar door een knal van Vincent Aboubakar sloot Porto de groepsfase toch nog ongeslagen af als groepswinnaar. Shakhtar volgt Porto als nummer twee naar de laatste zestien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.