Groep G: Real Madrid walst na 'Ramos-incident' over Viktoria Plzen heen

Reacties

Titelverdediger Real Madrid is hard op weg naar de knock-outfase in de Champions League. De Koninklijke was woensdagavond in Groep G al na één helft klaar met Viktoria Plzen.

Groep G: Real Madrid walst na 'Ramos-incident' over Viktoria Plzen heen
Viktoria Plzen
Viktoria Plzen
0 - 5
Real Madrid
Real Madrid

Santiago Solari beleefde in Tsjechië zijn vuurdoop in de Champions League, nadat de interim-coach zijn ploeg reeds had geloodst langs Melilla (0-4 in het toernooi om de Copa del Rey) en Real Valladolid (2-0, Primera División). Waar Solari's voorganger Julen Lopetegui tijdens Champions League-duels opteerde voor Keylor Navas onder de lat, mocht tegen Viktoria Plzen Thibaut Courtois het doel verdedigen. Naast Navas begonnen ook Isco en Luka Modric op de bank.

Real Madrid kampte met de nodige opstartproblemen in de Doosan Arena, maar schudde Viktoria Plzen razendsnel van zich af nadat het eenmaal op stoom was gekomen. De ban werd na 21 minuten gebroken door Karim Benzema, die een tegenstander uitkapte om de bal vervolgens secuur binnen te schieten. De thuisploeg incasseerde razendsnel een tweede treffer: Casemiro kopte raak uit een hoekschop van Toni Kroos.

Via nog eens Benzema en Gareth Bale liep Real Madrid nog voor rust uit naar een 0-4 voorsprong. De verdedigers van Viktoria Plzen wisten niet waar ze het zoeken moesten. Tekenend was dat Bale geen strobreed in de weg werd gelegd bij zijn treffer. Vergeten was op slag de lastige openingsfase die Real doormaakte. Bij een stand van 0-0 was Sergio Ramos nog in negatieve zin opgevallen. De Real Madrid-aanvoerder deelde een elleboogstoot uit aan Milan Havel. De Tsjechische middenvelder liep daarbij een hevig bloedende neus op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ramos mocht na een klein uur gaan douchen van Solari, ongetwijfeld met het oog op het competitieduel bij Celta de Vigo van zondagavond. De wissel paste in het beeld na rust van een Real Madrid dat de teugels liet vieren. Toch werd het via Kroos nog 0-5, de Duitser profiteerde van voorbereidend werk van Vinícius Júnior.

Door de zege komt Real Madrid op negen punten, net zoveel als AS Roma, dat eerder op de dag won van CSKA Moskou. Nummer drie CSKA Moskou volgt al op vijf punten en voor Viktoria Plzen (één punt) is inmiddels de derde plaats en daarmee een doorstart in het Europa League-toernooi het maximaal haalbare.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
4
0
2
12-5
+7
12
2
AS Roma
6
3
0
3
11-8
+3
9
3
Viktoria Plzen
6
2
1
3
7-16
-9
7
4
CSKA Moskou
6
2
1
3
8-9
-1
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI's Süleyman Öztürk blikt terug op deze Champions League-avond.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.