Groep G: Leipzig pakt punt bij debuut, Babel deelt mee in zege Besiktas

In misschien wel de meest onvoorspelbare groep van dit Champions League-seizoen heeft RB Leipzig een punt gepakt tegen AS Monaco bij het debuut op het hoogste Europese niveau. Besiktas won verrassend op bezoek bij FC Porto.

RB Leipzig - AS Monaco 1-1
RB Leipzig kan tevreden terugkijken op het debuut in de Champions League. De Duitsers konden maar kort genieten van de voorsprong in de eerste helft. Emil Forsberg opende de score door de bal na een pass van Yussuf Poulsen strak in de korte hoek te knallen, maar Youri Tielemans zorgde al een minuut later voor de gelijkmaker. Adama Diakhaby kopte een voorzet terug naar de Belg, die met zijn hoofd de bal binnenwerkte: 1-1.

De grootste kansen op de overwinning waren voor Leipzig. Zo schoot spits Timo Werner van Leipzig in de tweede helft net naast en werd een doelpunt van Poulsen wegens buitenspel afgekeurd. Monaco-doelman Diego Benaglio bracht later redding op een schot van Jean-Kevin Augustin.

FC Porto - Besiktas 1-3
Het herboren FC Porto werd in de beginfase met de neus op de feiten gedrukt door Besiktas, dat voortvarend startte aan het duel. Met Ryan Babel in de basis en Jeremain Lens op de bank scoorden de Turken al na dertien minuten. Anderson Talisca kopte raak uit een voorzet van Ricardo Quaresma. De gelijkmaker viel niet zo veel later ook met het hoofd. Besiktas-verdediger Dusko Tosic werkte de bal in eigen doel uit een corner van Alex Telles. De bezoekers gingen alsnog de rust in met een voorsprong, want Cenk Tosun verraste doelman Iker Casillas met een schot van afstand: 1-2.

In de tweede helft was Porto duidelijk de betere partij, maar de thuisploeg kreeg de bal niet in het doel. Tiquinho Soares miste van dichtbij en een kopbal van Ivan Marcano werd op de lijn weggehaald. Ook een poging van Hernâni ging er niet in. Zoals de voetbalwet luidt, valt de goal dan aan de andere kant. Babel scoorde na een combinatie met Álvaro Negredo: 1-3.