Groep G: Goudhaantje Werner helpt RB Leipzig aan gedroomde CL-rentree

Reacties

RB Leipzig heeft de rentree in de Champions League gevierd met een knappe zege. Op bezoek bij Benfica was Timo Werner het goudhaantje met twee goals. 

Groep G: Goudhaantje Werner helpt RB Leipzig aan gedroomde CL-rentree
Benfica
Benfica
1 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig keerde dinsdagavond na een tussenjaar terug in de Champions League. In het seizoen 2017/18 moest de toenmalige debutant op het hoogste Europese niveau genoegen nemen met een derde plek in Groep G achter Besiktas, FC Porto en voor AS Monaco. Na een seizoen in de Europa League zijn de Duitsers met coach Julian Nagelsmann aan het roer terug om die prestatie te overtreffen. Overwinteren in de Champions League, dat is het doel voor dit seizoen in Groep G, waarin eerder op de avond Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg gelijkspeelden.

Voor RB Leipzig startte de groepsfase met een uitduel met Benfica, dat vorig seizoen Bayern München en Ajax voor zich moest dulden en uiteindelijk tegen Eintracht Frankfurt strandde in de kwartfinale van de Europa League. De eerste helft van dat duel zal niet de geschiedenisboeken in gaan als de meest spectaculaire helft van het Champions League-seizoen. Werner noteerde de enige goede kans. Zijn schot werd echter gepareerd door Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos.

Werner
In de tweede helft was het wachten tot de 68ste minuut voordat er weer een grote kans te bewonderen was. Pizzi kreeg de bal namens Benfica en schoof de bal nipt langs de paal. RB Leipzig haalde daarmee opgelucht adem en was bovendien wakkergeschud, want nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Werner maakte zijn eerste Champions League-goal en bepaalde de stand op 0-1.

Tien minuten voor tijd deed Werner daar nog een schepje bovenop. De Duitse spits werd in eerste instantie teruggevlagd voor buitenspel, maar de VAR stelde dat er sprake was van een nieuwe situatie. Werner stond weliswaar in eerste instantie buitenspel, maar toen hij de bal kreeg van Marcel Sabitzer was daar geen sprake van: 0-2.

Haris Seferovic zorgde er zes minuten voor tijd met de 1-2 nog wel voor dat de spanning terugkwam in de wedstrijd, maar verder dan dat liet RB Leipzig het niet komen. De Duitsers nemen de leiding in Groep G.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
RB Leipzig
6
3
2
1
10-8
+2
11
2
Olympique Lyonnais
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
Benfica
6
2
1
3
10-11
-1
7
4
Zenit Sint-Petersburg
6
2
1
3
7-9
-2
7
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.