Groep G: Babel en Besiktas verslaan ook Monaco, eerste CL-zege RB Leipzig

Besiktas blijft sterk presteren in Groep G van de Champions League. De Turkse ploeg was dinsdag te sterk voor AS Monaco. RB Leipzig boekte tegen FC Porto de eerste zege in het miljardenbal uit de clubgeschiedenis.

AS Monaco - Besiktas 1-2
Het duel tussen koploper Besiktas, met Ryan Babel in de basis, en het tegenvallende AS Monaco was een interessante. De thuisploeg kwam via Radamel Falcao op voorsprong. De Colombiaanse aanvaller kreeg de bal precies op tijd aangespeeld door Keita Baldé, kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal binnen. Lang kon Monaco niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later kopte Cenk Tosun een voorzet van Ricardo Quaresma tegen de touwen: 1-1.

Besiktas toonde na rust veerkracht en kwam via opnieuw een treffer van Tosun op voorsprong. De spits zorgde na rust ook voor de voorsprong van de Turken na een pass van Babel. Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen op meer, maar een goal viel er niet meer. Daardoor gaat Besiktas met negen punten uit drie duels aan kop in Groep G.

RB Leipzig - FC Porto 3-2
RB Leipzig hunkerde al sinds het begin van de groepsfase van de Champions League naar de eerste winst. Tegen FC Porto werd het een spannende avond vol met doelpunten, vooral in de eerste helft. De eerste viel al na acht minuten via Willi Orban, die profiteerde van een foutje van doelman José Sá. De 24-jarige keeper liet een schot los. Na de gelijkmaker van Vincent Aboubakar haalden Emil Forsberg en Jean-Kévin Augustin vier minuten na elkaar de trekker over (3-1).

Daarmee was het nog niet gedaan, want Porto bracht de spanning nog voor het einde van de eerste helft terug. De aansluitingstreffer kwam van vlak voor rust nog via verdediger Iván Marcano, die met een karatetrap een voorzet van Héctor Herrera binnenwerkte. Verder dan dat kwam Porto niet, waardoor Leipzig de eerste Champions League-zege uit de clubgeschiedenis boekte.