Groep F: primeur Özil bij Arsenal, Dortmund klopt Marseille

Na twee speelronden is Arsenal met zes punten koploper in de loodzware Groep F van de Champions League. Na een eerdere overwinning op Olympique Marseille rekende de ploeg van Arsène Wenger ditmaal af met Napoli. Borussia Dortmund profiteerde volop van defensieve fouten van Marseille en boekte daardoor een simpele zege.

Arsenal – Napoli 2-0
Met Napoli kwam de nog ongeslagen nummer twee van de Serie A op bezoek bij Arsenal, maar The Gunners hadden slechts acht minuten nodig om de score te openen. Mesut Özil, de topaankoop die dit seizoen al zo vaak aangever was bij Arsenal, haalde op aangeven van Aaron Ramsey de trekker over. Van de rand van de zestien schoot de Duitser met links technisch volmaakt raak. Het was zijn eerste treffer in het shirt van Arsenal.

Arsenal gaf Napoli geen kans om van de schrik te bekomen, want na veertien minuten lag de bal wederom in het doel van Napoli-doelman Pepe Reina. Na slecht uitverdedigen van de Italianen werd Özil vrijgespeeld op de rechterflank. De spelmaker behield vervolgens het overzicht en legde terug op Olivier Giroud, die van dichtbij de 2-0 liet aantekenen.

Na twee speelronden is Arsenal met zes punten koploper in de loodzware Groep F. Napoli staat tweede met drie punten.

Borussia Dortmund – Olympique Marseille 3-0
Olympique Marseille ging uit bij Borussia Dortmund ten onder door zijn eigen defensieve tekortkomingen. Na negentien minuten trokken de spelers van Marseille massaal naar voren bij een vrije trap, waarbij zij de deur achterin wagenwijd lieten openstaan. Dortmund wist de bal snel te veroveren, waarna het een counter opzette waardoor drie verdedigers tegen zes aanvallers kwamen te staan. Het was spits Robert Lewandowski die van dichtbij scoorde: 1-0.

In de tweede helft schoot Marseille zichzelf weer in zijn voet. Doelman Steve Mandanda leek een inzet van Marco Reus simpel te kunnen keren, maar liet de bal glippen met de 2-0 als gevolg. Tien minuten voor tijd velde Dortmund definitief het vonnis over de Franse bezoekers. Nicolas N'Koulou veroorzaakte met een overtreding op Reus een strafschop, die door Lewandowski werd benut (foto).

Dortmund komt door de zege in punten op gelijke hoogte met Napoli. Beide ploegen hebben drie punten, maar Napoli is door de 2-1 zege op BVB van twee weken geleden op onderling resultaat de nummer twee. Voor Marseille staan de zaken er in Groep F slecht voor. Marseille is laatste met nul punten.