Groep F: Marseille verrast met winst op Chelsea

Olympique Marseille heeft zichzelf een prima dienst bewezen door te winnen van Chelsea en zo beslag te leggen op de tweede plaats in de groep.

Olympique Marseille-Chelsea 1-0Het duel tussen Marseille en Chelsea, waar Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt op de bank startten, stond vooral in het teken van de terugkeer van Chelsea-ster Didier Drogba bij zijn oude club.

De ploegen hielden elkaar eigenlijk het gehele duel in evenwicht. Toch ging de winst uiteindelijk naar de thuisploeg. Een schot van Taiwo belandde vanuit het niets voor de voeten van Brandão. De spits bedacht zich geen moment en tekende voor de enige treffer van de wedstrijd. Enkele minuten daarvoor waren Bruma en Van Aanholt in het veld gekomen.

Voor Chelsea kwam de groepswinst ondanks het verlies niet in gevaar. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti had al vijftien punten vergaard en bleef dus op dat aantal staan. Marseille wist zich met twaalf punten verzekerd van plaats twee.

MSK Zilina-Spartak Moskou 1-2De Nederlandse arbiter Kevin Blom legde het duel al na een handvol minuten spelen stil vanwege vuurwerk op het veld. Na een goede twintig minuten kon de wedstrijd worden hervat.

De thuisploeg kwam kort na rust op voorsprong door een treffer van Tomas Majtan, maar kon niet voorkomen dat ook de zesde groepswedstrijd verloren ging. Alex en Ibson kantelden het duel namens de Russische ploeg nog binnen het uur spelen: 1-2. Daar bleef het bij.

Zilina vergaarde dus geen enkel punt in zes groepsduels. Voor Spartak rest niets anders dan de Europa League. De ploeg heeft een behoorlijk aantal van negen punten vergaard, maar dat bleek in groep F niet genoeg om te overwinteren op het hoogste niveau. Foto: VI Images