Groep F: Man City ontsnapt bij Brenet en Hoogma aan nieuw puntenverlies

Manchester City heeft dinsdag de eerste overwinning in het nieuwe Champions League-seizoen geboekt. 1899 Hoffenheim werd in Duitsland pas laat op de knieën gedwongen.

1899 Hoffenheim
1 - 2
Manchester City

Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann was uiteraard op de hoogte van de aanvallende kwaliteiten van City. ' 'Er zullen elf spelers op het veld staan, die verantwoordelijk zijn voor het verdedigen van het doel', stelde de jonge trainer voor de wedstrijd. In die verdedigende opstelling had Nagelsmann plek voor zowel Joshua Brenet als Justin Hoogma, die debuteerde in het elitetoernooi. Verdedigen was het motto in eigen huis, maar zoals wel vaker in het voetbal liep het totaal anders.

47 seconden stonden op de klok toen Hoffenheim tegen alle verwachtingen in op voorsprong kwam. Ishak Belfodil werd vrijgespeeld en hij faalde niet oog in oog met doelman Ederson. Manager Pep Guardiola zal mogelijk teruggedacht hebben aan 22 augustus 2015, toen hij als trainer van Bayern München tegen dezelfde tegenstander ook al binnen de minuut tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Toentertijd bogen zijn spelers de achterstand nog om, dat lukte City ook. Sergio Agüero zette de Engelsen op het goede spoor door met zijn 32ste doelpunt in de Champions League al vroeg de gelijkmaker te produceren. De Argentijn kwam in de achtste minuut ietwat gelukkig aan de bal na een actie van Leroy Sané en schoot raak in de linkerhoek. Brenet kwam net te laat om de inzet te blokken.

Joshua Brenet achtervolgt Leroy Sané

Na de gelijkmaker ontspon zich een aantrekkelijk duel, waarin zowel City als Hoffenheim kansen kreeg. Belfodil en Agüero konden hun tweede goal van de avond maken, maar Ederson en Oliver Baumann stonden geen doelpunten meer toe in de eerste helft.

Twintig minuten voor tijd had City de kans op de 1-2 kunnen krijgen, maar scheidsrechter Damir Skomina zag niet dat keeper Baumann te laat uit zijn doel kwam en Sané onderuithaalde. De Sloveen liet doorspelen, waar hij ook een penalty kon geven.

City verloor de eerste groepswedstrijd in de Champions League met 1-2 van Olympique Lyon en zette in de slotfase alles op alles om weer puntenverlies te voorkomen. The Citizens werden in het zadel geholpen door Stefan Posch, die in zijn eigen zestien treuzelde en balverlies leed. City profiteerde optimaal via David Silva, waarna de 1-2 voorsprong niet meer uit handen werd gegeven.