Groep F: Engeland koploper door misstap Schotland

Reacties

Engeland gaat na twee speelrondes al alleen aan kop in Groep F van de WK-kwalificatiereeks. Buurland Schotland had op basis van een beter doelsaldo langszij kunnen komen, maar ging thuis tegen Litouwen in de fout.

Groep F: Engeland koploper door misstap Schotland

Schotland – Litouwen 1-1
Schotland had tijdens de eerste speelronde geen enkele moeite het net te vinden tegen Malta (5-1), maar was zaterdagavond in het thuisduel met Litouwen beduidend minder doelgericht. ADO Den Haag-doelman Ernestas Setkus kreeg nauwelijks iets te doen ondanks het Schotse overwicht. Een tegendoelpunt was daarom wel het laatste dat de ploeg van Gordan Strachan kon gebruiken.

Dat viel in de 58ste minuut toch. Fedor Cernych bleef ijskoud op aangeven van FC Den Bosch-aanvaller Vykintas Slivka (foto). Strachan probeerde met enkele wissels nog wat recht te zetten, maar Schotland beet zich lang stuk op de Litouwse defensie. Pas in de slotfase kreeg Schotland loon naar werken met de rake kopbal van James McArthur (1-1), een welkome treffer richting het uitduel met Slowakije.

Slovenië – Slowakije 1-0
De Slowaken, afgelopen zomer nog achtstefinalist op het EK, wachten ook na twee duels nog op hun eerste zege richting het WK in Rusland. Vorige maand deed een late treffer van Adam Lallana hen de das om tegen Engeland, nu besliste Rok Kronaveter het duel met Slovenië in Ljubljana in de 74ste minuut. Met vier punten op zak krijgen de Slovenen dinsdag Engeland (dat met 2-0 van Malta won) op bezoek.

Stand Groep F
Engeland 2-6 (3-0)
Schotland 2-4 (6-2)
Slovenië 2-4 (3-2)
Litouwen 2-2 (3-3)
Slowakije 2-0 (0-2)
Malta 2-0 (1-7)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.