Groep F: Dramatisch einde voor Palermo

Terwijl CSKA Moskou zich met na de overtuigende zege op Lausanne Sport verzekerde van de groepswinst, wees Sparta Praag de aanval van Palermo af.

Palermo-Sparta Praag 2-2Het gelijkspel was voor Palermo niet eens zo'n slecht resultaat aangezien het met negen man Sparta Praag op 2-2 hield. Maar dat was niet meer dan een schrale troost, want alleen een overwinning bood soelaas voor de Italianen. Dorin Goian leidde kort na rust met een overtreding op Leonard Kweuke de ondergang van Palermo in.

De actie leverde de Roemeen een rode kaart en Sparta Praag een strafschop op. Jiri Kladrubsky maakte vanaf de stip de Italiaanse voorsprong ongedaan. Palermo mocht na de rake penalty van Mauricio Pinilla nog enige hoop koesteren, maar dit keer was Juraj Kucka die roet in het eten gooide. Het bleek de genadeklap voor Palermo. Javier Pastore maakte de teleurstellende avond compleet door voor het wegtrappen van de bal zijn tweede kaart te incasseren.

CSKA Moskou-Lausanne Sports 5-1Lausanne Sports kende al een moeizame trip naar Moskou en kreeg vervolgens op het veld ook nog een zware nederlaag te verwerken. De Zwitserse tweedeklasser, dat al uitgeschakeld was, kon de hoop op een stunt tegen CSKA Moskou na de eerste helft opbergen.

Tomas Necid, Sekou Oliseh en Zoran Tosic brachten het krachtsverschil voor rust tot uitdrukking in de score. In de tweede helft deed CSKA Moskou het rustiger aan, maar scoorde desondanks via Alan Dzagoev en Necid nog twee keer. In de bittere Russische kou redde Abdul Carrupt in de blessuretijd de Zwitserse eer. Foto: VI Images