Groep F: Bayern door na 'salonremise' tegen Valencia

Bayern München bleef door een late treffer van Thomas Müller tegen tien man van Valencia een beslissend duel met BATE Borisov bespaard (1-1) om in Groep F de achtste finales van de Champions League te bereiken.

Na de 2-0 nederlaag van BATE Borisov tegen Lille eerder op de avond was Valencia al verzekerd van een plaats in de volgende ronde in de Champions League. Bayern ontbeerde nog een punt om een speelronde voor het einde duidelijkheid te hebben.

Dat leek geen probleem te worden. De Duitsers zetten in stadion Mestalla de wedstrijd naar hun hand. De aanvalsdrang leverde geen treffer op en zwakte ook af naarmate de wedstrijd vorderde. Maar voor Bayern was dat geen reden voor zorg. Valencia speelde namelijk al vanaf de 34ste minuut met tien man. Antonio Barragán had een rode kaart gekregen voor een tackle met gestrekt been op David Alaba.

Bayern verzuimde gebruik te maken van de numerieke meerderheid en leek daarvoor de rekening te krijgen. Roberto Soldado leverde na ruim een uur een serieuze waarschuwing af, waarna in de 77ste minuut Valencia alsnog de 1-0 maakte. Soufiane Feghouli scoorde na een individuele actie met enig geluk. Zijn schot werd door Dante van richting veranderd.

Dat geluk had Bayern vijf minuten na de openingstreffer ook. Thomas Müller was het dit keer die profiteerde en de Duitsers zo aan het punt hielp dat nodig was om zeker te zijn van de volgende ronde in de Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.