Groep E: Montenegro en Polen grijpen de macht

Reacties

Montenegro heeft op bezoek in Denemarken een knappe zege geboekt. Polen won met moeite van Armenië, terwijl Roemenië averij opliep in een spijkerhard duel met Kazachstan.

Groep E: Montenegro en Polen grijpen de macht

Denemarken - Montenegro 0-1
De bezoekers namen in de 32ste minuut de leiding, toen Fatos Beciraj afrondde na een schitterende pass van Stevan Jovetic (foto).

In een poging averij te voorkomen kwam in de tweede helft onder meer Feyenoorder Nicolai Jørgensen in het veld bij Denemarken. Waar hij in Rotterdam aardig op schot is, lukte het hem namens zijn land niet het verschil te maken. Denemarken, dat op het afgelopen EK ook al ontbrak, moet na drie duels in Groep E daardoor al drie landen boven zich dulden. Montenegro voert de groep aan.

Polen - Armenië 2-1
Voor Polen werd het karwei al in de 31ste minuut een stuk aangenamer, toen Armenië met tien man kwam te staan nadat Gael Andonian zijn tweede gele kaart had gekregen.

Robert Lewandowski kwam vervolgens tot twee keer toe dicht bij een doelpunt, maar de spits had uiteindeijk Armeense hulp nodig om de ban te breken. In de 48ste minuut maakte hij met wat hulp van Hrayr Mkoyan namelijk de 1-0. Lang hield Polen de leiding niet vast, want de tien Armenen kwamen terug tot 1-1 toen Varazdat Haroyan koppend scoorde na een vrije trap van Marcos. Armenië leek daardoor een punt over te houden aan het bezoek aan Polen, maar in extremis bepaalde Lewandowski anders. Polen heeft daardoor net als koploper Montenegro zeven punten.

Kazachstan - Roemenië 0-0
Roemenië liet op bezoek in Kazachstan kostbare punten liggen in de jacht op deelname aan een WK. Dat was volgens de Roemenen vooral te wijten aan arbiter Jorge de Sousa, die geen enkele noodzaak zag het keiharde spel van de thuisploeg aan banden te leggen. Het resulteerde in een gebroken neus voor Dragos Grigore, een spierscheuring voor Alexandru Chipciu en zes verloren tanden bij Ionut Sapunaru.

Stand Groep E
Land Gespeeld - punten
Montenegro 3-7
Polen 3-7
Roemenië 3-5
Denemarken 3-3
Kazachstan 3-2
Armenië 3-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.