Groep E: Hongarije blijft druk houden op Zweden

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de diverse EK-kwalificatieduels kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in Groep E

Groep E: Hongarije blijft druk houden op Zweden

Hongarije blijft Zweden in het vizier houden voor plaats twee in de Groep E, de poule waar Nederland soeverein aan kop gaat. De Oost-Europeanen wonnen met 2-0 van Moldavië. De Scandinaviërs wonnen ruim (5-0) van San Marino, maar kwamen pas laat op gang.

Moldavië-Hongarije 0-2Hongarije blijft uitzicht houden op deelname aan het EK 2012 in Oekraïne en Polen. De ploeg klopte Moldavië met 2-0 en heeft nummer twee in de poule, Zweden, nog altijd in het vizier. Vrijdag werd de concurrent om de plek achter het schier onaantastbare Nederland nog met 2-1 verslagen.

De Hongaren trokken die goede prestatiecurve door tegen Moldavië. Na zeven minuten bracht Vilmos Vanczák al verluchting door de openingstreffer te maken. In de slotfase maakte Gergely Rudolf de bevrijdende tweede treffer en zorgde voor een 2-0 overwinning.

San Marino-Zweden 0-5Zweden ontving San Marino dat vrijdag nog met een 11-0 nederlaag het Philips Stadions was uitgestuurd. Het duurde lang voordat de Scandinaviërs afstand namen. Met de uit de Nederlandse competitie bekende spelers Rasmus Elm, Johan Elmander, Andreas Granqvist, Zlatan Ibrahimovic, Daniel Majstorovic en Ola Toivonen in de basis maakte het pas in de 64ste minuut, via Kim Källström, de eerste treffer.

Door doelpunten van Christian Wilhelmsson (2), Martin Olsson en invaller Tobias Hysén won het uiteindelijk toch nog met 5-0. Alle Zweedse treffers vielen pas nadat Davide Simoncini, verdediger van San Marino met twee keer geel, dus rood, van het veld was gestuurd.

In Groep E is Nederland heer en meester. Op zes punten volgen Zweden en Hongarije. De Hongaren hebben nog een wedstrijd op de agenda. De Zweden komen nog twee keer in actie in de EK-kwalificatie.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's