Groep E: Chelsea simpel langs Steaua, Schalke 04 koploper

Chelsea boekte een makkelijke maar zeer belangrijke overwinning op Steaua Boekarest, terwijl Schalke 04 alleen aan kop staat na de nipte overwinning op FC Basel.

Steaua Boekarest – Chelsea 0-4
Chelsea heeft zich na de pijnlijke nederlaag op Stamford Bridge tegen FC Basel (2-1) sterk herpakt door Steaua Boekarest ruim te verslaan. In Roemenië waren Ramires en invaller Samuel Eto'o, zonder zelf te scoren, belangrijk voor de Londenaren.

De aanvaller kwam na tien minuten in de ploeg voor de geblesseerde Fernando Torres. Kort daarna bediende de Kameroener, met wat geluk, Ramires, die dit buitenkansje feilloos benutte. Kort voor rust toonde de ervaren Eto'o wederom zijn klasse. De voormalige spits van onder meer Barcelona en Internazionale nam Ciprian Tatarusanu, na een fraaie actie, onder vuur met een vlammend schot.

De doelman pareerde knap, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeggenoot Daniel Georievski de bal ongelukkig in het doel werkte. Na de onderbreking bepaalden Frank Lampard en Ramires met zijn tweede treffer van de avond de eindstand in de National Arena.

FC Basel - Schalke 04 0-1
Schalke 04 toonde in en tegen Basel aan dat de ploeg van trainer Jens Keller lastig te verslaan is in de Champions League-duels op vreemde bodem. Dinsdagavond boekten de Duitsers alweer de twaalfde winstpartij uit de laatste dertien wedstrijden elders.

Behalve de fraaie statistiek was het ook de tweede overwinning van Schalke in de poule, waardoor het na twee speelronden de eerste plaats bezet met zes punten. In het Sankt-Jakob Park bepaalde Julian Draxler na 54 minuten met een schitterend schot de eindstand. De aanvallende middenvelder schoot een afgeslagen hoekschop hard en fraai in het dak van het doel.

Door de overwinning op Basel bezet Schake 04 na twee speelronden de eerste plaats in Groep E. FC Basel en Chelsea volgen op drie punten, terwijl Steaua Boekarest op de vierde plaats staat zonder een punt.