Groep E: Chelsea in het nauw, dubieuze goal Shakhtar

Juventus heeft in een vermakelijk duel gewonnen van Chelsea (3-0). In Denemarken won Shakhtar Donetsk van FC Nordsjælland (2-5), maar die wedstrijd kreeg een dubieuze lading vanwege onsportief gedrag van Shakhtar-speler Luiz Adriano. De Oekraïners plaatsten zich door de zege wel voor de volgende ronde van de Champions League.

Juventus - Chelsea 3-0Juventus gaf namens Stephan Lichtsteiner in de beginfase het visitekaartje af. De middenvelder zag zijn inzet echter op katachtige wijze tegen de paal worden getikt door Chelsea-keeper Petr Cech. Ook Chelsea-speler Eden Hazard was dichtbij de openingstreffer, maar strandde op Juve-doelman Gianluigi Buffon.

Tien minuten voor tijd viel na tal van kansen alsnog het eerste doelpunt. Een op het oog houdbaar schot van Fabio Quagliarella (foto) werd van richting veranderd, waardoor Cech op het verkeerde been stond.

Ook in de tweede helft was de Tsjechische sluitpost belangrijk voor The Blues. Zo lukte het Andrea Pirlo en Mirko Vucinic niet om de score te verdubbelen. Arturo Vidal was wel succesvol. Na een pass van Kwadwo Asamoah was het voor de Chileen een gemakkelijke opgave om de 2-0 binnen te schuiven.

De eindstand werd 3-0 door toedoen van Sebastian Giovinco. Door te vroeg uitkomen van Cech was een puntertje van de Italiaan voldoende voor een doelpunt.

Juventus (negen punten) staat door de winst op de tweede plaats achter Shakhtar Donetsk (tien punten). Chelsea en FC Nordsjælland hebben respectievelijk zeven en één punt. Chelsea moet de laatste wedstrijd thuis in ieder geval de Denen verslaan om een kans te maken op de volgende ronde.

FC Nordsjælland - Shakhtar Donetsk 2-5Morten Nordstrand liet de thuissupporters voor het eerst juichen in de 24ste minuut. Twee minuten later viel er een opmerkelijk doelpunt. Bij een scheidsrechtersbal schoot Shakhtar-speler Willian uit sportief oogpunt de bal naar het Nordsjælland-doel.

Teamgenoot Luiz Adriano liet de bal niet lopen en profiteerde echter optimaal van het feit dat de Deense verdediging ervan uit ging dat de bal bij keeper Jesper Hansen zou belanden. Na een sprint op de 'dieptepass' passeerde de Braziliaan doelman Hansen en schoot de bal tot verbazing van iedereen in het doel: 1-1.

Gerechtigheid leek op zijn plaats toen de thuisploeg via Kasper Lorentzen op aangeven van voormalig Feyenoorder Patrick Mtiliga twee minuten later weer op voorsprong kwam. Toch stond het in de rust 2-2, doordat Willian op slag van rust de gelijkmaker liet aantekenen.

In de tweede helft begon Shakhtar een stuk feller. Het resulteerde na zes minuten in een voorsprong voor de Oekraïners. Willian was opnieuw trefzeker: 2-3. Na de voorsprong bleef Shakhtar de sterkere ploeg, waardoor het vier minuten later zelfs opnieuw scoorde. Na voorbereidend werk van Alex Texeira zorgde Adriano voor 2-4.

Uiteindelijk ging het voor de thuisploeg van kwaad naar erger. Kwelgeest Adriano voltooide zijn hattrick door de eindstand op 2-5 te bepalen.

Doordat Chelsea op bezoek bij Juve verloor, zijn de Oekraïners de nieuwe koploper van Groep E. Nordsjælland is met één punt uitgeschakeld in de Champions League. Ook voor de Europa League maken de Denen geen kans meer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.