Groep E: Benfica dompelt met tien man AEK in rouw

Benfica heeft op karakter drie punten meegenomen uit Griekenland. Op bezoek bij AEK Athene werd met een man minder het winnende doelpunt gemaakt in de tweede helft. In de andere wedstrijd van Groep E speelde Ajax met 1-1 gelijk tegen Bayern München.

AEK Athens
AEK Athens
2 - 3
Benfica
Benfica

Al na zes minuten kwam Benfica op voorsprong in Griekenland, Haris Seferovic schoot raak uit de rebound. AEK had geen tijd om op adem te komen, want tien minuten later stond het al 0-2. Álex Grimaldo werd vrijgelaten bij de tweede paal, waar hij de bal na een voorzet inkopte.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Benfica, tot Rúben Dias vlak voor rust zijn tweede gele kaart kreeg. Hij schatte de snelheid van zijn tegenstander verkeerd in en schopte Ezequiel Ponce in de zij in plaats van tegen de bal.

Met een man meer kwam AEK aan voetballen toe. Zeven minuten na rust werkte Viktor Klonaridis een voorzet van Niklas Hult binnen en werd het weer spannend in Athene. De fans van de thuisclub gingen uit hun dak toen het enkele minuten later Klonaridis zijn tweede van de avond maakte.

AEK had uitzicht op de eerste punten in deze groepsfase, maar kwam van een koude kermis thuis. Met een man minder kwam Benfica op 2-3, Alfa Semedo kreeg de Grieken stil met een doelpunt een kwartier voor tijd.

Zodoende staat AEK Athene na twee wedstrijden op nul punten. Benfica staat derde met drie punten, achter Bayern München en koploper Ajax. Zij voetbalden vier punten bij elkaar.