Groep E: Bayern dankzij pure klasse Lewandowski bijna door

Reacties

Bayern München ruikt de volgende ronde van de Champions League al na een minimale overwinning op AEK Athene. Voor de Grieken, die in eigen huis Ajax treffen in de volgende speelronde, is een vervolg in het miljardenbal uitgesloten.

Groep E: Bayern dankzij pure klasse Lewandowski bijna door
Bayern München
Bayern München
2 - 0
AEK Athens
AEK Athens

Zonder de geblesseerde Arjen Robben pakte Bayern vanaf de eerste mnuut het initiatief. AEK werd na een counter wel gevaarlijk, maar verprutste een open kopkans. Dat deed Leon Goretzka namens Bayern ook, maar toch kwam er nog voor rust een Duitse voorsprong.

Robert Lewandowski ging gretig naar de grond toen hij werd vastgehouden en de bal ging op de stip. De Pool ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0. AEK was na die goal niet bij machte om het Bayern echt moeilijk te maken. De Duitsers deden het op hun beurt rustig aan en wachtten geduldig op een kans.

Die kwam in de 71ste minuut. Lewandowski werkte op acrobatische wijze de 2-0 binnen uit een hoekschop en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van Bayern. Voor de Duitse recordkampioen was het vervolgens een koud kunstje om de wedstrijd uit te spelen zonder al te veel energie te verspillen met het oog op de topper tegen Borussia Dortmund van komend weekend.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI's Süleyman Öztürk blikt terug op deze Champions League-avond.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.