Groep D: McKennie helpt geplaagd Schalke aan nieuw succes

Schalke 04 heeft woensdag het tweede succes op rij geboekt. Na de langverwachte eerste zege van het seizoen in de Bundesliga versloeg de ploeg van trainer Domenico Tedesco in Groep D van de Champions League Lokomotiv Moskou: 0-1.

Lokomotiv Moskou
0 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke, de nummer twee van vorig seizoen in Duitsland, kent een dramatische seizoenstart en pakte afgelopen zaterdag pas in de zesde competitiewedstrijd de eerste punten door met 1-0 te winnen van FSV Mainz 05. Tedesco kon dus wel een succes op Europees niveau gebruiken. De oefenmeester zag dat het na de eerste helft tegen Lokomotiv anders moest. Beide ploegen kregen niet veel uitgespeelde kansen, maar Dmitri Barinov was wel dicht bij een treffer. Keeper Ralf Fährmann bracht redding.

Tedesco bracht al vroeg in de tweede helft Suat Serdar en Nabil Bentaleb voor Omar Mascarell en Sebastian Rudy. Daar kwam aanvaller Guido Burgstaller na zeventig minuten nog bij voor Breel Embolo. Zij gingen, samen met Mark Uth in de punt van de aanval, op jacht naar de zo belangrijke treffer. De voormalig spits van SC Heerenveen en Heracles Almelo schoot met nog een paar minuten te gaan net naast het doel van Lokomotiv.

Uiteindelijk was het Weston McKennie die voor de voorsprong zorgde voor Schalke. De Amerikaan torende met nog drie officiële minuten te gaan boven iedereen uit bij een corner van Yevhen Konoplyanka en kopte raak. Zo staat Schalke na twee wedstrijden op vier punten in Groep D van de Champions League.