Groep D: late treffer Chipciu zorgt voor punt Roemenië

Hongarije heeft in eigen huis niet van Roemenië kunnen winnen, aangezien Chipciu in de laatste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Andorra is er nog steeds niet in geslaagd een doelpunt te maken in de WK-kwalificatiereeks: Turkije was in Andorra te sterk voor de voetbaldwerg en kruipt door de zege even naar Nederland toe.

Hongarije - Roemenië 2-2Voormalig PSV’er Balazs Dzsudzsák leek ervoor te zorgen dat de Hongaren drie punten overhielden aan het thuisduel, maar Alexsandru Chipciu sleepte een punt voor Roemenië uit het vuur. Daardoor vergroot Nederland de voorsprong op de concurrenten.

Hongarije had iets meer dan een kwartier nodig om de score te openen. In de zestiende minuut zette Vilmos Vanczak zijn elftal op voorsprong. Het bleef meteen het enige doelpunt dat in de eerste helft viel.

Ook in de tweede helft duurde het lang voordat een treffer viel. Waar Roemenië in de 68ste minuut weer in de wedstrijd kwam door een verzilverde strafschop van Adrian Mutu, stond Hongarije drie minuten later alweer op 2-1.

Evenals Mutu mocht ook Dzudzsák aantreden vanaf elf meter. De Hongaar faalde niet en bezorgde zijn land daarmee een voorsprong. Tot een overwinning leidde het niet, omdat Alexsandru Chipciu in de laatste minuut de gelijkmaker liet aantekenen.

Door het punt staan zowel Hongarije als Roemenië op tien punten, met vijf punten achterstand op Oranje.

Andorra - Turkije 0-2Na een half uur kwamen de Turken via Selcuk Inan op voorsprong. Doordat Hongarije en Roemenië het vrijdagavond tegen elkaar opnamen, was een zege voor Turkije (dat zes punten achterstond op beide landen) noodzakelijk om kwalificatie in het vizier te houden.

Op slag van rust bracht Burak Yilmaz Andorra de nekslag toe. Op aangeven van Umut Bulut bepaalde de aanvaller van Galatasaray de eindstand op 0-2.

Door de overwinning komt Turkije op zes punten te staan. Roemenië en Hongarije staan momenteel op tien punten, vijf minder dan Oranje. Andorra staat zonder punten stijf onderaan. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.