Groep D: Bloedstollende ontknoping wacht voor Ierland, Servië en Wales

Reacties

In Groep D van de WK-kwalificatiereeks heeft de spanning met nog één speelronde te gaan het absolute toppunt bereikt. Door de simpele zege van Ierland op Moldavië en de nederlaag van Servië in Oostenrijk, kunnen Ierland en Servië zich net als Wales nog direct plaatsen voor de eindronde, maar ook nog de play-offs mislopen.

Groep D: Bloedstollende ontknoping wacht voor Ierland, Servië en Wales

Ierland - Moldavië 2-0
Daryl Murphy was vrijdag de grote man voor Ierland in eigen land. De speler van Nottingham Forest opende al vroeg de score op aangeven van Shane Duffy. Na twintig minuten scoorde Murphy opnieuw met een fantastische kopbal. Aan de andere kant was Sergiu Platica met een halve volley dicht bij de aansluitingstreffer, maar doelman Darren Randolph trad uitstekend op.

Ierland hield de voorsprong eenvoudig intact en verzuimde verder weg te lopen via Shane Long, die faalde in de rebound. Daarna trok de thuisploeg zich terug, waardoor er voor Moldavië geen doorkomen meer aan was. De bezoekers eindigden met tien man, omdat Aleksandru Gatcan met direct rood moest inrukken.

De overwinning brengt Ierland op zestien punten in de poule. Wales, dat komende maandag de tegenstander is in Cardiff, heeft één punt meer en won eerder deze vrijdag met 1-0 van Georgië.

Oostenrijk - Servië 3-2
Verrassend genoeg was Oostenrijk al na acht duels uitgeschakeld voor de strijd om een WK-ticket. En dan kreeg het land ook nog eens Servië op visite. Maar uitgerekend tegen de koploper boekte Oostenrijk, waar Ajacied Maximilian Wöber debuteerde, de vierde zege in de kwalificatiereeks.

Luka Milivojevic zette de uitploeg nog wel op voorsprong in de elfde minuut. Een kwartier later kwam Oostenrijk al langszij via Guido Burgstaller en een kwartier voor tijd zette uitgerekend Marko Arnautovic de thuisploeg op voorsprong met een intikker. De Oostenrijker van Servische afkomst juichte niet na zijn goal. Nadat Nemanja Matic de 2-2 binnenschoot, dompelde Louis Schaub de Serviërs in rouw door de winnende goal te maken.

De groepsleider heeft door het verlies slechts één punt meer dan eerste achtervolger Wales en ontvangt dinsdag Georgië.

Stand in Groep D  
LandDuels en puntenDoelcijfers
Servië9-1819-10
Wales9-1713-5
Ierland9-1611-6
Oostenrijk9-1213-12
Georgië9-58-13
Moldavië9-24-22
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.