Groep D: Benzema leidt geplaagd Frankrijk naar zege

Frankrijk heeft zich hersteld van de blamerende nederlaag tegen Wit-Rusland door het uitduel met Bosnië-Herzegovina te kloppen. Wit-Rusland heeft in eigen huis geen afstand kunnen nemen van Roemenië. In de onderlinge ontmoeting vielen geen treffers. Albanië staat na twee wedstrijden hoog in de poule. De ploeg versloeg Luxemburg.

Groep D: Benzema leidt geplaagd Frankrijk naar zege

Wit-Rusland - Roemenië 0-0Wit-Rusland bracht vrijdag nog geheel Frankrijk in rep en roer door Les Bleus met 1-0 te verslaan. Tegen Roemenië was de ploeg niet in staat tot weer een verrassend resultaat. Zonder treffers sloten de landen hun wedstrijd af. Roemenië begon matig aan de kwalificatie en speelde vrijdag met 1-1 gelijk tegen Albanië en heeft al vier verliespunten verzameld.

Albanië - Luxemburg 1-0Albanië is de EK-kwalificatie uitstekend begonnen. Na de 1-1 van vrijdag tegen Roemenië volgde nu een 1-0 overwinning op Luxemburg. Matchwinner was Hamdi Salihi die na 37 minuten scoorde. De ambities van de bezoekers kregen binnen het uur een forse knauw toen Mario Mutsch zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. Albanië nestelt zich door de zege in de hoogste regionen van groep D.

Bosnië-Herzegovina - Frankrijk 0-2Het geplaagde Frankrijk snakte naar een goed resultaat na het teleurstellende WK en het matige begin van de EK-kwalificatie tegen Wit-Rusland (1-0 verlies). Met Karim Benzema in de ploeg moest de negatieve spiraal weer in opwaartse richting geduwd worden. De keuze voor de Real Madrid-spits bleek een goede van coach Laurent Blanc. De aanvaller zorgde voor gevaar, maar had pech in de afronding.

Een kwartier voor tijd kreeg Benzema alsnog de beloning voor zijn goede spel. Hij haalde doeltreffend uit na een uitstekende voorzet van Gaël Clichy. Kort daarop verdubbelde Florent Malouda de score na een prima aanval van Les Bleus.

In groep D zijn Albanië en Wit-Rusland de verrassende leiders in de stand. Frankrijk zit door de overwinning weer op het vinkentouw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen