Groep D: Barcelona en Juventus boeken benauwde zeges

Reacties

Barcelona en Juventus hebben woensdagavond geen fout gemaakt in Groep D van de Champions League. De topfavorieten voor plaatsing voor de knock-outfase hadden het echter niet makkelijk.

Groep D: Barcelona en Juventus boeken benauwde zeges

Sporting Lissabon - Barcelona 0-1
Bas Dost begon, net als bij de vorige twee Europese wedstrijden, op de bank bij Sporting Lissabon. Trainer Jorge Jesús gaf in de spits de voorkeur aan Seydou Doumbia, die met zijn snelheid gevaarlijk is in de counter. Nog voor de rust maakte Dost alsnog zijn entree door een blessure van de Ivoriaan. Het betekende het slotstuk van een weinig hoogstaande eerste helft, waarin Barcelona tegenviel en Sporting niet de kwaliteit had een vuist te maken.

Binnen vier minuten na rust was het wel raak. Lionel Messi slingerde een vrije trap van de rechterkant het Portugese strafschopgebied in en Luis Suárez zette zijn hoofd ertegen. Via Sebastián Coates belandde de bal in het Sporting-doel: 0-1. De gastheren waren daarmee allerminst geslagen. Dost viel goed in en bood zijn aansluitende ploeggenoten tot twee keer toe behoorlijke kansen. De grootste was voor Bruno Fernandes, maar hij suitte op Marc-André ter Stegen.

Omdat invaller Paulinho in de slotfase nog een enorme kans voor Barça miste, bleef het bij 0-1 in Estádio José Alvalade. Het zal de Catalanen niet deren, want ze gaan fier aan kop in Groep D. Sporting Lissabon deelt de tweede plaats met Juventus.

Juventus - Olympiakos Piraeus 2-0
Juventus ging in het openingsduel van Groep D hard onderuit bij Barcelona en dus moest de Italiaanse grootmacht winnen van Olympiakos om niet meteen achterop te raken. Daar had de ploeg van trainer Massimiliano Allegri alle moeite mee. De Grieken trokken zich ver terug en lieten de bal aan de gastheren, die maar geen gat konden vinden in de Griekse muur.

Na een uur had Allegri genoeg gezien en bracht hij Gonzalo Higuaín, opvallend genoeg geen basisklant, in voor Juan Cuadrado. Het bleek een gouden zet voor De Oude Dame. De Argentijn had de bal er negen minuten na zijn entree namelijk al in liggen. Higuaín schoot een voorzet van Alex Sandro in twee instanties tegen de touwen. Tien minuten later viel de beslissing, toen Mario Mandzukic scoorde. De Kroaat kreeg de bal tegen zich aan geschoten na een goede actie van Paulo Dybala.

Juventus komt daardoor op gelijke hoogte met Sporting Lissabon, dat een iets beter doelsaldo kan overleggen. Olympiakos staat met lege handen en moet het nu twee keer opnemen tegen Barcelona.

Stand in Groep D  
1. Barcelona2-6(4-0)
2. Sporting Lissabon2-3(3-3)
3. Juventus2-3(2-3)
4. Olympiakos2-0(2-5)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.