Groep D: Barça imponeert, late zege Kopenhagen

Ondanks een vroege achterstand had Barcelona weinig moeite met Panathinaikos. FC Kopenhagen won laat van Rubin Kazan.

Barcelona-Panathinaikos 5-1Even vreesde men in Camp Nou voor een nieuwe debacle, nadat afgelopen weekeinde het thuisduel met het nietige Hércules Alicante verloren ging. De bezoekers uit Griekenland namen na twintig minuten spelen brutaal de leiding door een doelpunt van Sidney Govou.

Echter, twee minuten laten ging er een zucht van opluchting door het immense stadion toen Lionel Messi een prachtig steekballetje van Xavi Hernández met een even zo mooi wippertje tot assist promoveerde: 1-1.

Een kwartier voor rust kwamen de Catalanen op voorsprong: David Villa werkte een door Sergio Busquets verlengde hoekschop van Xavi handig binnen. Nog voor rust konden de supporters van de thuisploeg opnieuw juichen. Messi zorgde met zijn tweede doelpunt van de avond voor 3-1.

Na de thee ging Barça door met waar het de eerste helft mee geëindigd was: het spelen van mooi voetbal. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in de 4-1 door Pedro. De aanvaller reageerde attent nadat een poging van Messi via beide palen het doel uit stuiterde.

Diep in blessuretijd maakte Dani Alves het feestje compleet door de 5-1 binnen te werken na een weergaloze aanval met Messi als brein. De Argentijn kon het zich zelfs nog veroorloven tussendoor een strafschop te missen.

FC Kopenhagen-Rubin Kazan 1-0In een weinig onderhoudend duel heeft de kampioen van Denemarken, met voormalig Ajacied Jesper Grönkjaer en voormalig Vitessenaar Claudemir in de basis, gewonnen van de kampioen van Rusland.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd drie minuten voor tijd gemaakt door Dame N'Doye. de Senegalees kopte een indraaiende vrije bal via de paal binnen.

Over twee weken gaat Barcelona op bezoek bij Rubin Kazan en treedt Panathinaikos op eigen veld aan tegen FC Kopenhagen.