Groep C: Yarmolenko zet Luxemburg opzij met hattrick

Andriy Yarmolenko was in Luxemburg de grote man bij Oekraïne (0-3), dat dankzij de productie van de aanvaller van Dinamo Kiev koploper Slowakije heeft achterhaald in de jacht op een EK-ticket.

Na ruim een half uur vormde een gebrek aan daadkracht in de Luxemburgse defensie de basis voor een succesavond voor Yarmolenko. De aanvaller profiteerde dankbaar door de bal van dichtbij in het doel te werken.

De teamgenoot van Jeremain Lens zorgde in de tweede helft in een tijdsbestek van drie minuten voor de beslissing. In de 53ste minuut gaf hij de Luxemburgse doelman Jonathan Joubert met een schot met zijn linkerbeen het nakijken om dat drie minuten later nog eens dunnetjes over te doen.

Door de derde zege op rij heeft Oekraïne de slechte start van de kwalificatiecyclus – thuisnederlaag tegen Slowakije (0-1) – achter zich gelaten. De ploeg van bondscoach Mikhail Fomenko heeft zich voorlopig genesteld naast koploper Slowakije, dat later op de avond weer alleen aan kop kan komen bij een positief resultaat in Macedonië.