Groep C: Wondergoal Zappacosta hoogtepunt bij swingend Chelsea

Reacties

Chelsea heeft dinsdagavond uitgehaald tegen Qarabag. De Londenaren luisterden hun rentree in de Champions League op met een zesklapper. Bij het duel tussen AS Roma en Atlético Madrid groeide keeper Alisson uit tot fenomeen.

Groep C: Wondergoal Zappacosta hoogtepunt bij swingend Chelsea

AS Roma – Atlético Madrid 0-0 
Atlético begon ijzersterk aan het lastige uitduel met AS Roma. De ploeg van trainer Diego Simeone wilde het miljardenbal duidelijk goed beginnen en werd meteen gevaarlijk via onder anderen Antoine Griezmann en Saúl Ñíguez. Naarmate het duel vorderde, knokte Roma zich terug in de wedstrijd. De Romeinen, met Kevin Strootman in de basis, kregen ook behoorlijke mogelijkheden via een pegel van Radja Nainggolan en een open kans voor Edin Dzeko. De 0-0 ruststand was dan ook wonderbaarlijk te noemen.

Misschien wel het meest vermakelijke duel van de eerste speeldag van de Champions League bleef ook in de tweede helft verstoken van treffers. Dat was vooral te danken aan Roma-doelman Alisson. De Braziliaan zat de Madrilenen tot negen keer toe dwars, de ene redding nog fraaier dan de andere. De thuisploeg hield daardoor een punt over aan het duel met de verliezend finalist van 2016 en 2014.

Het beeld van de wedstrijd: Alisson drijft Atlético Madrid tot wanhoop.
Het beeld van de wedstrijd: Alisson drijft Atlético Madrid tot wanhoop.

Chelsea – Qarabag 6-0
Na een absentie van een jaar maakte Chelsea dinsdagavond zijn rentree in de Champions League. De Premier League-kampioen deed dat met een enigszins gewijzigde opstelling. Zo had Deadline Day-aanwinst Davide Zappacosta voor het eerst een basisplaats bij The Blues. Dat bekroonde de 25-jarige Italiaan met een geweldige goal.

De rechtspoot stoomde indrukwekkend op aan de rechterkant en scoorde met een poging die het midden hield tussen een voorzet en een schot. De bal vloog schitterend in de kruising en Zappacosta kon zijn geluk niet op met die prachtige treffer bij zijn Champions League-debuut. Even eerder had Pedro overigens al de score geopend. De Spanjaard schoot de bal van een meter of twintig in de bovenhoek na een korte corner.

De wedstrijd was daardoor bij rust al gespeeld, maar dat betekende niet dat Chelsea gas terugnam tegen de arme bezoekers op Stamford Bridge. Via César Azpilicueta, Tiemoué Bakayoko en tweemaal Michy Batshuayi liep de ploeg van Antonio Conte in het tweede bedrijf uit naar een 6-0 overwinning. 

Michy Batshuayi kreeg van Antonio Conte de kans in de spits bij Chelsea en betaalde dat vertrouwen terug met twee treffers.
Michy Batshuayi kreeg van Antonio Conte de kans in de spits bij Chelsea en betaalde dat vertrouwen terug met twee treffers.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.