Groep C: PSG en Napoli profiteren half van Liverpool-echec

Reacties

Napoli en Paris Saint-Germain hebben elkaar opnieuw in evenwicht gehouden in de Champions League, waardoor geen van beide ploegen ten volle profiteerde van de uitglijder van Liverpool.

Groep C: PSG en Napoli profiteren half van Liverpool-echec
Napoli
Napoli
1 - 1
PSG
PSG

Edinson Cavani keerde met Paris Saint-Germain terug in het stadion waar hij zijn naam in Europa vestigde. De Uruguayaan maakte 104 treffers in 138 duels voor Napoli voor hij in 2013 voor ruim zestig miljoen naar de Franse hoofdstad verhuisde. 'Het is ongelooflijk moeilijk om in San Paolo te winnen', zei Cavani, die tegen zijn oude club op de bank moest beginnen omdat trainer Thomas Tuchel vasthield aan de ploeg die vrijdag tegen Lille 'de beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld'.

Vanaf de kant zag Cavani dat PSG in de extra tijd van de eerste helft de ban brak in een wedstrijd met weinig kansen. Kylian Mbappé liet een knappe individuele actie volgen door een voorzet, waarna Juan Bernat struikelend en wel van dichtbij de score opende.

Gedwongen door de achterstand zocht Napoli na rust meer de aanval. Een half uur voor tijd volgde de gelijkmaker als tastbaar resultaat, waar eerder onder meer Dries Mertens zijn pogingen had zien stranden. Thiago Silva en Gianluigi Buffon probeerden gezamenlijk José Callejón af te stoppen, maar deden dat in de ogen van arbiter Björn Kuipers onreglementair met een strafschop als resultaat.

Lorenzo Insigne klaarde de klus vanaf elf meter. Hij tekende daarmee voor de eindstand, want ook de entree van Cavani bracht geen verandering in de score in Napels. Door de tweede remise tussen Napoli en PSG blijft Liverpool ondanks het echec bij Rode Ster Belgrado in punten gedeeld koploper in Groep C.

'Het wordt voor Liverpool nog een zware klus om de volgende ronde te halen'
UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.