Groep C: Málaga verder, Anderlecht wint door Mbokani

Málaga heeft zich in Groep C met een 1-1 gelijkspel tegen AC Milan geplaatst voor de volgende ronde. Anderlecht zette een belangrijke stap richting Europese overwintering door in eigen huis Zenit Sint-Petersburg met 1-0 te verslaan.

AC Milan – Málaga 1-1Aan een gebrek aan kansen lag het niet dat Milan, met Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis, bij rust met 0-1 achter stond. Bojan Krkic, Stephan El Shaarawy en Emanuelson (uit een vrije trap, foto onder) waren allen dichtbij een Milanees doelpunt, maar vonden doelman Willy Caballero op hun weg.

Het was Eliseu die Champions League-debutant Málaga op koers zette voor wat de vierde overwinning in zijn jonge historie op het hoogste niveau in Europa had kunnen worden. De Portugese vleugelspeler schoot in de 40ste minuut de 0-1 binnen, na een slimme steekpass van Isco.

Een kwartier voor tijd kregen de Italianen alsnog loon naar werken. Alexandre Pato was het eindstation na een voorzet van Kevin Constant. Die tegentreffer was pas de eerste voor Malaga in de Champions League.

Het gelijkspel leverde evenwel niet de gewenste aansluiting bij de koploper van Groep C op, die nog altijd vijf punten meer heeft en zich plaatste voor de volgende ronde, omdat de voorsprong op Anderlecht inmiddels zes punten bedraagt. Anderlecht – Zenit Sint Petersburg 1-0 Anderlecht heeft zich in Groep C van de Champions League gerevancheerd voor het verlies van twee weken geleden in Rusland. De formatie van trainer John van den Brom versloeg Zenit Sint Petersburg met het kleinst mogelijke verschil.

In de achttiende minuut maakte Dieumerci Mbokani het enige doelpunt van de wedstrijd, tevens de eerste goal van de Belgen in de huidige jaargang van het miljoenenbal. Na een knappe een-twee met Sacha Kljestan rondde de door een neusbreuk gemaskerde spits koelbloedig af. Anderlecht, waar vaste waarde in de defensie Bram Nuytinck weer de hele wedstrijd speelde, maakte door de winst het verlies van twee weken geleden weer ongedaan.

Anderlecht staat nu op vier punten uit vier wedstrijden en ligt daarmee op Europa League-koers. Over twee weken komt AC Milan op bezoek in Brussel, dat een punt meer heeft. Zenit is hekkensluiter met drie punten. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de vierde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.
Foto's: VI Images