Groep C: Eerste winst United, Benfica aan de leiding

Op bezoek bij het nietige Otelul Galati heeft Manchester United een nipte overwinning geboekt. Benfica was in Zwitserland te sterk voor FC Basel.

Groep C: Eerste winst United, Benfica aan de leiding

Otelul Galati - Manchester United 0-2The Mancunians hebben de eerste zege in deze groepsfase te pakken. Na twee eerdere gelijke spelen tegen Basel en Benfica won de ploeg van manager Sir Alex Ferguson van de grote onbekende in groep C, Otelul Galati.

Beide doelpunten kwamen van de voet van Wayne Rooney én werden gemaakt vanaf de strafschopstip. Aan het eerste doelpunt ging een handsbal van Sergiu Costin vooraf. Aan de tweede een overtreding van Liviu Antal. Rooney stuurde tot tweemaal toe doelman Branko Grahovac de verkeerde kant op.

Overigens eindigden beide ploegen het duel met tien man. Vlak na de openingstreffer van Rooney zag Nemanja Vidic de rode kaart na een ogenschijnlijk niet al te forse tackle. Kort voor tijd zag de Roemeen Perendija eveneens rood na zijn tweede gele kaart.

Rooney is na deze wedstrijd en zijn twee doelpunten de productiefste Engelse speler ooit in de Champions League met 26 goals. De aanvaller neemt het record over van Scholes, 24 maal trefzeker in het miljoenentoernooi.

United komt met de winst op de tweede plaats in de poule terecht met vijf punten uit drie duels. Otelul Galati blijft zonder punten.

FC Basel - Benfica 0-2Het was op voorhand de wedstrijd tussen de twee koplopers in groep C. Inzet was de koppositie. Deze was na anderhalf uur voetbal voor de Portugezen en daar was weinig op af te dingen. Benfica nam na twintig minuten spelen de leiding: Bruno César schoof de bal met links in de verre hoek na een overstapje van de Spaanse spits Rodrigo.

Halverwege de tweede helft verdubbelde de ploeg van trainer Jorge Jesus de score. Oscar Cárdozo, koud in het veld, schoot een vrije trap ineens achter Basel-sluitpost Yann Sommer. Daar bleef het bij in het Sint Jakob Park, ondanks een rode kaart van Émerson (twee keer geel), waardoor Benfica met zeven punten uit drie duels aan de leiding gaat. Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's