Groep B: Ronaldo weer op dreef, stunt Andorra tegen Hongarije

Reacties

In Groep B lijken Zwitserland en Portugal uit te gaan maken wie er eerste en tweede wordt. Hongarije kan door een blamage op bezoek bij Andorra het WK zo goed als vergeten. Bij de Portugezen toonde Cristiano Ronaldo nog maar eens dat ook het slopende seizoen zijn honger nog niet gestild had.

Groep B: Ronaldo weer op dreef, stunt Andorra tegen Hongarije

Letland - Portugal 0-3
Na zijn uitermate succesvolle seizoen voor Real Madrid heeft Ronaldo ook voor Portugal zijn waarde getoond. De absolute vedette van de formatie van bondscoach Fernando Santos opende vlak voor rust de score. Een kopbal van José Fonte belandde via de paal bij Ronaldo, voor wie het een koud kunstje was om al vallend de score te openen. De 0-1 bleek ook direct de ruststand.

Na ruim een uur tekende Ronaldo opnieuw voor een doelpunt namens de Europees kampioen. De veelvraat van Real en Portugal zette de aanval zelf op en zag de bal met het nodige fortuin opnieuw in zijn richting komen. De topscorer aller tijden van Portugal kon zo vanaf een meter de bal in een leeg doel knikken.

Ook bij het derde doelpunt was Ronaldo betrokken. Hij stelde André Silva met een balletje breed in staat de 0-3 binnen te schuiven. Omdat Zwitserland ook won, is Portugal nog wel tweede. De twee koplopers van Groep B treffen elkaar nog in de laatste speelronde, die van 10 oktober 2017, al is het gat met de rest al aanzienlijk.

De imposante cijfers van Ronaldo na vanavond: 139 duels, 73 goals voor Portugal.
De imposante cijfers van Ronaldo na vanavond: 139 duels, 73 goals voor Portugal.

Faeröer - Zwitserland 0-2
Met de maximale score nog op zak begonnen de Zwitsers aan het op papier eenvoudige klusje. Toch werd er de eerste 35 minuten niet gescoord. In de 36ste minuut was het wel raak en de manier waarop Granit Xhaka de score opende, vergoedde veel. Met een kapbeweging verschafte hij zichzelf wat ruimte en vlak voordat er vier tegenstanders hem naderde, schoot de Arsenal-middenvelder. Zijn inzet verdween in de verre hoek.

Na een klein uur was het duel gespeeld. Xherdan Shaqiri tilde de marge naar 0-2 door de bal na een aanname onder doelman Gunnar Nielsen door te schieten. Daar bleef het uiteindelijk bij, waardoor Zwitserland nog altijd vol op WK-koers ligt. Na zes duels heeft de ploeg van Vladimir Petkovic nog geen punt laten liggen. De voorsprong is daardoor nog altijd drie punten op Portugal.

Andorra - Hongarije 1-0
Terwijl Zwitserland en Portugal deden wat ze moesten doen, kwam de grootste verrassing uit het andere duel. Andorra stuntte immers op sensationele wijze tegen Hongarije. In de 26ste minuut kopte Marc Rebés de bal zeer fraai in de verre hoek, de Hongaren verbaasd achterlatend.

Omdat de jacht op de gelijkmaker voor de Hongaren vergeefs bleek, is Andorra niet langer hekkensluiter. Met vier punten op zak heeft het dwergstaatje nu een punt meer dan Letland, dat met drie punten uit zes duels nu de rode lantaarn in bezit heeft. Voor de Hongaren is de beschamende nederlaag een flinke streep door de rekening. Met al acht punten achterstand op nummer twee Portugal en nog maar vier duels te gaan is Rusland verder weg dan ooit.

Een blik op de cijfers van Andorra toont overigens hoe uniek de zege is. De laatste zege in interlandverband dateert van 13 oktober 2004, toen Macedonië met 1-0 werd verslagen in een WK-kwalificatieduel. Dat was tegelijkertijd ook de enige kwalificatiezege ooit, in EK- en WK-verband, voor de voetbaldwerg. Sindsdien werd er 86 interlands niet gewonnen, oftewel voor het eerst in 87 optredens (waarvan 66 competitief: 3 remises, 63 nederlagen) werd er vanavond weer eens winnend afgesloten.

LandDuel/PuntenDoelcijfers
1. Zwitserland6-1812-3
2. Portugal6-1522-3
3. Hongarije6-78-7
4. Faeröer6-52-10
5. Andorra6-42-13
6. Letland6-32-12
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.