Groep A: Juve houdt stand bij City, Stevens onderuit

Juventus dat in de Serie A waardeloos is begonnen en ook in het eerste duel in de poulefase van de Europa League weinig indruk maakte tegen Lech Poznan (3-3) heeft stand gehouden bij Manchester City. Red Bull Salzburg, de ploeg van Huub Stevens, moet fors aan de bak om de volgende ronde te halen. Na het verlies tegen Manchester City ging het ook in zijn tweede duel onderuit.

Manchester City-Juventus 1-1Bij Juventus kreeg Alessandro Del Piero weer eens een basisplaats terwijl bij Manchester City Nigel de Jong zijn plek moest afstaan Patrick Vieira. De Italianen begonnen het duel prima en waren direct gevaarlijk via een vrije trap van Del Piero en met enkele afstandspegels. Na tien minuten nam de ploeg dan ook de leiding. Vincenzo Iaquinta probeerde het nogmaals van afstand en versloeg Joe Hart met een harde pegel die onderweg licht getoucheerd werd door Kolo Touré.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam echter Manchester City de wedstrijd stevig in handen. Na enkele hachelijke situaties voor het doel van Alexander Manninger - Gareth Barry op de paal had gekopt en Carlos Tévez en Vieira rakelings naast hadden geschoten - maakte Adam Johnson de gelijkmaker in de 37ste minuut.

De middenvelder kon simpel binnentikken na een uitstekende steekpass van Yaya Touré. Ook na rust hield de thuisploeg de regie van de wedstrijd en was die eigenlijk alleen kwijt als Del Piero gevonden werd. De routinier knalde in de slotfase nog een vrije trap op de lat. The Citizens hadden echter meer kansen, maar vooral Emmanuel Adebayor had niet zijn avond.

Lech Poznan-Red Bull Salzburg 2-0Na twee nederlagen is het uitzicht op de tweede ronde voor Huub Stevens en zijn Red Bull Salzburg ernstig vertroebeld. De Oostenrijkers kwamen kort na rust op achterstand door een treffer van Manuel Arboleda. Tien minuten voor tijd besliste Slawomir Peszko het duel in het voordeel van Lech Poznan dat op doelsaldo de leiding neemt in Groep A boven Manchester City. Juventus volgt op twee punten en Red Bull Salzburg verzamelde nog geen punten.