Groep 8: Gilardino redt Italië tegen Ierland

Ierland maakte het Italië knap moeilijk, maar de regerend wereldkampioen plaatste zich met een 2-2 gelijkspel in Dublin rechtstreeks voor de komende editie van het WK.

Italië was naar Ierland afgereisd met een voorsprong van vier punten op de directe concurrent. De Ieren wilden die achterstand graag terug brengen tot één punt en gingen furieus van start. Al in de achtste minuut opende Glenn Whelan de score uit een vrije trap. Hoewel de thuisploeg kansen kreeg op 2-0, antwoordde Italië in de 26ste minuut met een rake kopbal van Mauro Camoranesi: 1-1.

Die gelijke stand bleef gehandhaafd totdat er nog een hectische slotfase aanbrak. Sean St Ledger kopte in de 87ste minuut de 2-1 voor Ierland binnen en daardoor leek de beslissing voor de WK-tickets pas komende woensdag te gaan vallen. Alberto Gilardino slaagde er in de laatste seconden toch nog in doelman Shay Given voor de tweede keer te passeren.

Italië is met 21 punten uit 9 wedstrijden verzekerd van rechtstreekse plaats voor de eindronde in Zuid-Afrika. Ierland neemt deel aan de play-offs. Het land heeft zes punten voorsprong op Bulgarije, dat eerder op de avond met 4-1 klop kreeg van Cyprus.