Groep 7: Kezman bezorgt Spanje koppijn

Met zijn badinerende uitspraken over de kracht van Spanje had Mateja Kezman al voor wat ophef gezorgd. Maar ook op het veld deed de spits van zich spreken, waardoor Servië-Montenegro afkoerst op WK-kwalificatie (1-1).

Groep 7: Kezman bezorgt Spanje koppijn

Kezman maakte in Madrid na ruim een uur spelen de Servische gelijkmaker. Daarmee maakte de aanvaller het doelpunt van Raúl ongedaan. De Spaanse goal was pas de eerste treffer die Servië-Montenegro heeft moeten incasseren in de WK-kwalificatie.

Spanje, dat twee punten moet goedmaken op koploper Servië, zag geen gelegenheid de winst te grijpen. Zelfs de rode kaart voor de Servische verdediger Igor Dudjaj kon geen soelaas bieden voor de ploeg van Luis Aragonés.

San Marino werd het slachtoffer van een België op dreef. Pas bij acht doelpunten stopte de teller in Antwerpen. Timmy Simons gaf het goede voorbeeld door na een half uur de eerste treffer voor zijn rekening te nemen. De benutte strafschop van de PSV'er luidde de flinke nederlaag van San Marino in, aangezien 'dader' Carlo Valentini ook een rode kaart kreeg voor zijn onreglementaire actie op Mbo Mpenza.

Bekijk hier al onze video's