Groep 6: Engeland juicht na Kroatië-Oekraïne

Engeland is de lachende derde nadat Kroatië en Oekraïne in Zagreb elkaar met 2-2 in bedwang hielden. Ook Wit-Rusland profiteerde van deze puntendeling in Groep 6.

Kroatië-Oekraïne 2-2Kroatië mocht zich het meest beklagen over het gelijkspel in Zagreb, want in het Maksimir stadion was de ploeg van Slaven Bilic het gevaarlijkst. Zo troffen de Kroaten in de laatste vijf minuten twee keer de paal. Luka Modric deed dat in de 88ste minuut en in blessuretijd deed Mladen Petric hetzelfde.

Beide ploegen hadden één keer een achterstand moeten wegpoetsen. Andrei Sjevtsjenko deed dat namens de bezoekers door in de dertiende minuut vanaf vijf meter raak te koppen na de 1-0 van Mladen Petric. En na de 1-2 van Olexiy Gay tekende Modric voor de 2-2. Na een een-tweetje haalde hij uit, waarna de bal via verdediger Dmytro Chygrynskiy over keeper Andrei Piatov in het Oekraïense doel verdween.

Wit-Rusland-Andorra 5-1Wit-Rusland won met ruime cijfers van Andorra en doet nog mee in de strijd om de tweede plaats. Gennady Bliznioek tekende al na drie minuten voor de eerste treffer, vlak voor rust verdubbelde Timofei Kalachev het verschil. Sergei Kornilenko voerde met twee goals de score op tot 4-0, waarna Bliznioek de vijfde produceerde. Pas in blessuretijd deden de bezoekers iets terug.

Engeland is koploper met achttien uit zes, Kroatië is tweede met elf uit zes, Wit-Rusland volgt met negen uit vijf en Oekraïne heeft er acht uit vijf.