Groep 2: Gekas steelt de show voor Griekenland

Achter groepswinnaar Zwitserland moeten Griekenland en Israël uitmaken wie er tweede wordt. Beide landen wonnen tijdens de negende speelronde. Letland is gezien.

Groep 2: Gekas steelt de show voor Griekenland

Griekenland-Letland 5-2Gekas was onbetwist de man van de wedstrijd. De Griekse spits scoorde liefst vier keer. Gekas zette zijn land met een rake kopbal op 1-0, maar het was schrikken voor de Grieken toen Maris Verpakovskis twee keer tegen scoorde en Letland daarmee aan de leiding hielp: 1-2.

Daarna was het weer de beurt aan Gekas. Uit een strafschop herstelde hij het evenwicht, waarna hij ook de 3-2 voor zijn rekening nam. Georgios Samaras maakte er met een omhaal 4-2 van, waarna het slotakkoord opnieuw van Gekas kwam.

Israël-Moldavië 3-1Israël hield de WK-kansen in stand door thuis te winnen van Moldavië. Elianiv Barda droeg met twee doelpunten in belangrijke mate bij aan de winst. Moldavië redde pas in de laatste minuut de eer via Denis Calincov.

Griekenland staat in Groep 2 op de tweede plaats met 17 punten en moet komende woensdag thuis tegen Luxemburg die positie veiligstellen. Israël, dat op bezoek moet in Zwitserland, staat op 15 punten en heeft ook nog kans op de play-offs. Letland (14 punten) is op basis van een slechte onderlinge balans met Griekenland uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen