'Grim was in zijn nieuwe rol bij Oranje meteen aanwezig'

Reacties

Bij zijn entree als assistent-coach van het Nederlands elftal kwam Fred Grim in Vincent Janssen een oude bekende tegen. De twee werkten in de periode 2013-15 nog samen bij Almere City FC.

'Grim was in zijn nieuwe rol bij Oranje meteen aanwezig'

'Het is een leuk verhaal natuurlijk, allebei in korte tijd vanuit Almere naar Oranje', vertelt Janssen aan Voetbal International. 'We hebben bij Almere City een bijzondere band opgebouwd. Fred is heel belangrijk geweest voor mijn carrière. Zijn manier van trainen spreekt me aan en hij heeft een betere speler van me gemaakt. Het heeft me geholpen mezelf te ontwikkelen tot de voetballer die ik nu ben.'

Nadat beiden vertrokken waren uit Almere, kwamen zij elkaar weer snel tegen. 'Bij Jong Oranje zag ik precies dezelfde Fred Grim zoals ik hem bij Almere City had meegemaakt. De manier van werken bij een nationale ploeg is natuurlijk anders dan bij een club, omdat je in kortere tijd een team naar je hand moet zetten. Maar de intentie van zijn werkwijze was hetzelfde als bij Almere City: verzorgd en goed voetbal spelen. Dat zag je terug in zijn oefenvormen.'

Fred Grim en Vincent Janssen werden bij Almere City FC in 2014 periodekampioen. Rechts burgemeester Annemarie Jorritsma.
Fred Grim en Vincent Janssen werden bij Almere City FC in 2014 periodekampioen. Rechts burgemeester Annemarie Jorritsma.

'Ook als persoon was hij niet anders bij Jong Oranje. Fred is oprecht geïnteresseerd in zijn spelers. En als het nodig is, gaat hij boven de groep staan. Die combinatie bevalt me heel goed. Bij het Nederlands elftal trekt hij zijn werkwijze door. Voor Fred is dit een mooie stap en voor de spelers is het een goede toevoeging aan de staf. Hij was in zijn nieuwe rol bij Oranje meteen aanwezig. Als je hem kent, had je ook niet anders kunnen verwachten.'

Een jaar was Grim actief als bondscoach van Jong Oranje, waarna hij door Danny Blind bij het Nederlands elftal werd gehaald. Vincent Janssen, die na één seizoen AZ al de overstap maakte naar Tottenham Hotspur, had ondertussen ook al de overstap gemaakt naar het grote Oranje. Begin deze maand werden zij opnieuw herenigd in aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (4-1 winst) en Frankrijk (0-1 verlies).

In de nieuwe editie van Voetbal International en op VI Premium komen verschillende oud-collega's aan het woord over Fred Grim.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.