Griezmann nestelt zich met winnende treffer in illuster rijtje Atlético-iconen

Reacties

Atlético Madrid heeft zaterdag in San Mames uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel van best of the rest in La Liga. Op bezoek bij Athletic Bilbao pakte de ploeg van trainer Diego Simeone de volle buit. Daardoor kroop in de schaduw van Barcelona en Real Madrid naar de derde plaats op de ranglijst.

Griezmann nestelt zich met winnende treffer in illuster rijtje Atlético-iconen
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Bilbao ontving Atlético zaterdag voor een strijd tussen de nummer drie en vier van de ranglijst. Terwijl de gasten midweeks nog een intens gevecht aangingen in de Champions League met Club Brugge (0-0) had de thuisploeg een weekje vrijaf gehad. Toch leek die extra inspanning geenszins op de benen van de spelers van Simeone door te werken.

Alvaro Morata liet na tien minuten al de handen van zijn Argentijnse oefenmeester de lucht ingaan. De Spaanse aanvaller ontdeed zich slim van zijn mandekker en rondde feilloos af. Tot grote frustratie van Simeone werd de treffer na interventie van de VAR echter geannuleerd. Morata zou een overtreding begaan hebben en het feest ging niet door. Verder werd het meelevende publiek in San Mames nauwelijks vermaakt. Atlético verkocht de huid duur en kroop terug op eigen helft, op zoek naar een speldenprik die de thuisploeg pijn zou gaan doen.

Die kwam ook, maar daarvoor moest gewacht worden tot na de rust. Een geweldige aanval zette de achterhoede van Bilbao te kijk. Morata zette goed door, won een duel en trok de bal laag terug. Antoine Griezmann was er als de kippen bij en schoot de bal bekeken met zijn rechtervoet langs doelman Unai Simon: 0-1. Het was de honderdste treffer van de Franse man in La Liga in het shirt van Atlético. Daarmee nestelde hij zich als zesde speler in een illuster rijtje met Adrián Escudero (150 doelpunten), Luis Aragonés (123), Francisco Campos (120), José Eulogio Gárate (109) en Fernando Torres (102).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan de hand van stofzuiger en uitblinker Geoffrey Kondogbia besloot Atlético de boel op slot te gooien. Simeone stuurde zijn manschappen achteruit om de volle buit weg te halen. Dat werd nog eens verduidelijkt toen doelman Jan Oblak geblesseerd naar de kant moest. Vervanger Ivo Grbic moest de punten in veiligheid brengen.

Dat leek te lukken, want in de slotfase hield de Kroaat zijn ploeg in meerdere instanties op geweldige wijze op de been. Tot een wanhoopspoging op de hand van Reinildo leek de komen. De bal ging op de stip, tot grote schrik van Simeone, maar na het terugkijken van de beelden bleek zijn linksback in het gezicht getroffen te zijn. Daardoor kwam Atlético ondanks legio pogingen van Bilbao met de schrik vrij. In de negen extra minuten bleef het overeind en sloot het zich op de ranglijst aan bij koplopers Barcelona en Real Madrid.

Real Mallorca
Real Mallorca
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Dankzij een rake treffer van Nemanja Gudelj heeft Sevilla belangrijke zaken gedaan in La Liga. Een verwoestende uithaal van de bij NAC Breda opgeleide middenvelder was genoeg voor de ploeg van trainer Jorge Sampaoli om drie punten weg te halen bij RCD Mallorca. Het was voor de Serviër zijn eerste treffer in Spaanse dienst in 121 wedstrijden. Voor de Andalusische ploeg was het daarnaast een belangrijke, omdat het zo wegkroop uit de onderste regionen van de ranglijst.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
6
Real Betis Sevilla
38
17
9
12
46-41
+5
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.