Griezmann nadert stokoud record: 'Ik wil een clubicoon worden'

Reacties

Antoine Griezmann is bezig aan een geweldig seizoen. De Franse ster van Atlético Madrid is flink op schot. Hij nadert een illustere voorganger op de eeuwige topscorerslijst van de club.

Griezmann nadert stokoud record: 'Ik wil een clubicoon worden'
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Real Mallorca
Real Mallorca

Liefst 169 doelpunten maakte Griezmann al voor Atlético. Daarmee staat hij tweede op de topscorerslijst van de club. Aller tijden. Enkel Luis Aragonés gaat hem nog voor. Ruim vijftig jaar geleden stokte de productie van de voorganger van Griezmann. Na drie landstitels en 173 doelpunten hing Aragonés zijn schoenen medio 1974 aan de wilgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Griezmann kent de bewezen diensten van het clubicoon. 'Hopelijk haal ik hem in, daar werk ik hard voor. Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen en moet ook nog een paar doelpunten maken. Emotioneel is het niet te bevatten dat ik hem kan evenaren bij deze gigantische club', vertelde hij aan Marca.

'Ik wil een clubicoon worden, ja', bekende Griezmann aan het Spaanse medium. Hij werd weliswaar wereldkampioen, maar in tegenstelling tot Aragonés ontbreekt de grote prijs met zijn club. Tijdens de laatste landstitel maakte Griezmann net zijn uitstapje naar Barcelona. 'Ik moet het nog verdienen om hier als legende gezien te worden.'

Voorlopig doet Atlético, in het spoor van het verrassende Girona, Real Madrid en Barcelona, volop mee. 'Ik heb veel doelen, maar het winnen van La Liga staat bovenaan. Ik heb die titel nodig. Het duurt al erg lang, voordat ik hem gewonnen heb. Hopelijk gaat het lukken.'

Zaterdagavond speelt Atlético op eigen veld tegen RCD Mallorca. Drie dagen later gaat het op bezoek in De Kuip. Dan wacht Feyenoord in de groepsfase van de Champions League.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid
LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.