Griezmann belooft beterschap en een ander Barça over drie weken

Barcelona creëerde dinsdagavond een goede uitgangspositie voor zichzelf door met 1-1 gelijk te spelen tegen Napoli in de achtste finale van de Champions League, maar overtuigend was het lang niet altijd in Napels. Doelpuntenmaker Antoine Griezmann belooft beterschap.

Het was de Fransman die in de tweede helft de gelijkmaker produceerde, nadat Dries Mertens in de eerste helft nog de openingstreffer had gemaakt. 'We kwamen hier om te winnen en speelden ook om te winnen, maar het mocht niet zo zijn', vertelde Griezmann na de wedstrijd bij Movistar.

'In het begin van de wedstrijd hadden we moeite om de ruimtes te vinden en kansen te creëren', analyseerde Griezmann achteraf. 'Maar toen we zagen dat de spelers van Napoli vermoeider raakten, konden we meer druk zetten naar voren en kansen creëren.'

Zolang Barça in de returnwedstrijd op 18 maart de nul houdt, is de club verzekerd van een ticket voor de kwartfinale van de Champions League. Griezmann gaat echter voor de winst: 'De thuiswedstrijd zal compleet anders zijn', beloofde hij. 'We gaan de ruimtes dan makkelijker vinden voor eigen publiek, we moeten dan gewoon winnen.'