Griekse soap gaat door: PAOK weigert halve finale te spelen

Reacties

De aanhoudende soap rondom het Griekse bekertoernooi heeft een nieuwe wending gekregen. PAOK Saloniki heeft besloten de return in de halve finale tegen Olympiakos Piraeus niet te spelen, waardoor die club de finaleplaats in de schoot krijgt geworpen.

Griekse soap gaat door: PAOK weigert halve finale te spelen

Begin maart werd de heenwedstrijd gestaakt toen supporters in de 89ste minuut het veld betraden en de politie moest ingrijpen. De 2-1 nederlaag van PAOK werd uiteindelijk omgezet een reglementair 3-0 verlies. Maar bovendien wilde de Griekse bond (EPO) het toernooi niet afmaken. De FIFA stak daar echter een stokje voor door met een schorsing te dreigen.

Woensdagmiddag zouden Olympiakos en PAOK elkaar onder verscherpte veiligheidsmaatregelen – zo was er geen publiek welkom - treffen in Athene voor de return, maar PAOK-voorzitter Ivan Savvidis vond dat niet aan zijn voorwaarden was voldaan. De Russisch-Griekse zakenman had een buitenlandse scheidsrechter en het vertrek van bondsvoorzitter Giorgos Girtzikis geëist.

Olympiakos staat op 7 mei daardoor dankzij twee reglementaire 3-0 zeges in de finale tegen rivaal AEK Athene. PAOK dreigt juist hevig te worden gestraft door de EPO. Zo kan de huidige nummer vier van Griekenland met drie minpunten beginnen aan volgend seizoen en behoort een fikse boete tot de mogelijkheden voor de club, waar Dimitar Berbatov (35) en de Nederlandse Kaapverdiër Garry Mendes Rodrigues spelen..

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.