Greuther Fürth na negatief record bijna gedegradeerd

Greuther Fürth stevent op degradatie uit de Bundesliga af, na een thuisverlies tegen Hannover 96 (2-3). Door het verlies is de achterstand op nummer zestien FC Augsburg negen punten, waardoor het elftal bij een gelijkspel van Augsburg tegen VfB Stuttgart (zaterdag) degradeert.

Na ruim een half uur kwamen de bezoekers via Mohammed Abdellaoue op voorsprong. De ploegen zochten met een gelijke stand de kleedkamers op, doordat Nikola Djurdjic namens Greuther Fürth scoorde.

André Hoffmann zette Hannover in de 71ste minuut weer op voorsprong, maar opnieuw vocht Greuther Fürth zich terug. Zeven minuten voor tijd dacht Djurdjic zijn ploeg een punt te bezorgen met de gelijkmaker, maar een late goal van Sérgio Pinto zorgde ervoor dat de hekkensluiter handhaving niet meer in eigen hand heeft.

Opmerkelijk is dat Greuther Fürth dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd won. Daarmee heeft het een nieuw record gevestigd. Nog nooit eerder behaalde een ploeg in de Bundesliga zo weinig punten in thuiswedstrijden. Het vorige record stond op negen punten, Greuther staat met nog één wedstrijd te gaan op vier punten uit zestien thuiswedstrijden. Slechts drie uitduels werden gewonnen.

Hannover 96 klimt door de zege naar de negende plaats. De ploeg passeert VfB Stuttgart en FSV Mainz 05.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.