Greenwood in de hoofdrol bij rood aanlopend Getafe

Reacties

Getafe is 2024 niet al te best begonnen. De ploeg van José Bordelás verloor de Madrileense derby tegen Rayo Vallecano met 0-2, en zag ook drie spelers rood krijgen, onder wie Mason Greenwood. Daarmee is de ploeg nu ook koploper qua rode kaarten.

Greenwood in de hoofdrol bij rood aanlopend Getafe
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 2
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

In tien minuten tijd liep alles in het honderd voor Getafe in deze stadstwist, overigens gespeeld in het stadion van Atlético Madrid omdat Getafe vanwege een straf voor een incident uit 2017(!) een wedstrijd niet in zijn eigen thuisbasis mocht spelen. Na veertig minuten zorgde Sergio Camello voor de eerste goal in het nieuwe kalenderjaar van La Liga, even voor rust kreeg Getafe-aanvaller Juanmi Latasa rood na twee gele kaarten voor gezwaai met zijn ellebogen.

Na rust werd het erger. Greenwood wilde een vrije trap mee, maar moest zelf inrukken voor commentaar op de leiding. De Engelsman bezigde teksten die leidsman Jorge Figueroa ertoe brachten om direct rood te trekken. Toen Camello zijn tweede maakte, was de wedstrijd wel beslist in een met zo'n tienduizend toeschouwers spookachtig leeg Metropolitano.

Getafe vocht wel door tot het einde, letterlijk, figuurlijk en verbaal. Een strafschop voor de ploeg werd door de VAR weer ingetrokken, en er volgde nog een derde rode kaart. Damián Suárez kreeg geel voor de trage manier waarop hij het veld verliet, zei daar vervolgens wat van tegen de grensrechter en kreeg daarop ook de rode kaart. Het geluk bij zoveel ongeluk voor de Azulones is dat de Uruguayaan inmiddels wel gewisseld was, dus de ploeg hoefde niet met acht spelers verder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De koppositie in het rode kaarten-klassement hebben ze hoe dan ook verstevigd met dit optreden, dat in het slot geen verdere goals voor op tegen opleverde. Op de sportieve ranglijst staat Getafe nog altijd achtste, de voorsprong op de bezoekers uit Vallecas is geslonken tot slechts drie punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Real Sociedad
34
14
12
8
48-35
+13
54
7
Real Betis Sevilla
34
13
13
8
43-39
+4
52
8
Valencia
34
13
8
13
37-39
-2
47
9
Villarreal
34
12
9
13
56-58
-2
45
10
Getafe
34
10
13
11
41-47
-6
43
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.